web covers 03 10 talalkozas

Rendező

Török Marcell

Írta

Nádas Péter - Vidovszky László

Bemutató

2022. december 8.

Az előadás hossza

1 óra 55 perc, szünet nélkül

Tragédia szünet nélkül - online előadás

A Találkozás a ’80-as évek, sőt talán az egész közelmúlt magyar drámairodalmának egyik legtalányosabb és egyben legfontosabb színházi szövege. Ősbemutatóját egyszerre kísérte nézői lelkesedés és értetlenség, hiszen radikálisan szembement a magyar színház addigi, realista hagyományával és kegyetlen őszinteséggel beszélt az ’50-es évek szörnyűségeiről. A realitás és a metafizika határán egyensúlyozva meséli el egy asszony és egy fiatalember találkozását, amely során a fiú számára fokozatosan tárul fel a titkokkal teli múlt, kerülnek helyükre a személyes és a kollektív sors mozaikdarabjai. Nádas Péter Vidovszky László zeneszerzővel közösen alkotta meg a darab végleges partitúráját, amelyben szerves egységet alkot a zene és a szöveg. A Katona online megtekinthető előadása ennek a sűrű, többértelmű történetnek az újramesélésére tesz kísérletet - ezúttal a film nyelvén.


Az előadás az eSzínház inkubátorprogramjának részeként valósult meg.


Az előadás 2023-ban elnyerte a legeredetibb formanyelvért járó díjat és a Papageno különdíját is az eSzínház Fesztiválon.

Következő előadások

Az előadás jelenleg nem látható műsorunkon.

GALÉRIA


Szereplők

Mária Fullajtár Andrea
Fiatalember Gloviczki Bernát 

Közreműködők

Hárfa Razvaljajeva Anasztázia
Ütőhangszerek Nevelő János
Hegedű Tornyai Péter

Alkotók

Díszlet Magyar Réka
Jelmez Nagy Adrienna
Zenei vezető Dargay Marcell
Dramaturg Török Tamara
Operatőr Meister Natália
Vágó Majszin Éva
Hang Wirth Tamás
Fény Balázs Krisztián
Kameratechnikus Kovács Bálint
Steadycam operatőr Khin András
Asszisztens Fejes Vera
Rendező Török Marcell

Munkatársak

Kovács Ildikó, Batta Eszter, Elek Bea, Kulcsár Nóra, Szeberényi Lejla, Tóth Barbara, Szabó Sára, Kelecsényi Bernadett, Fodor István, Fórián Péter, Brusznyiczki János, Frankó Bence, Kurucz András, Lakatos Dezső, Molnár László, Szabó András, Szakács László, Szalontai István, Takács István, Ágoston Béla, Csermák Zoltán, Kántor László, Mészáros László, Pap Miklós, Bárány Bence, Nagy Attiláné