Abigail bulija

Írta: Mike Leigh

Mike Leigh, a Magyarországon is ismert, népszerű brit filmrendező színházi rendezőként és színpadi szerzőként kezdte pályáját. Filmjeleneteinek felépítésére és a műveire jellemző a részletgazdag, árnyalt, sok életismeretet, megfigyelést használó színészi játék. Ahogyan filmjei, úgy a darabjai is leginkább a magánszféra kérdéseit firtató történetek, amelyek fókuszában többnyire működési zavartól sújtott emberi kapcsolatok állnak.

Az Abigail bulija szereplői egyazon kertvárosi utca lakói. Átlagos emberek, abban a korban, mikor először kezd tűnődni az ember, megkapott-e mindent az élettől, amire fiatalon vágyott. Elégedetlenségre nincs is okuk. Aztán, amíg egyikük kamaszlánya, Abigail, bulit rendez a haverjainak, a szomszédban a felnőttek is összejönnek, hogy megigyanak néhány pohárral, és hogy jobban megismerjék egymást – közben pedig kénytelenek feltenni egymásnak és maguknak azokat a kérdéseket, amelyeket néha elhallgatni volna jobb.

Szereplők

Beverly Rezes Judit
Laurence Kocsis Gergely
Angie Jordán Adél
Tony Ötvös András
Suzy Ónodi Eszter

Alkotók

Fordította Hamvai Kornél
Díszlet Khell Zsolt
Jelmez Szakács Györgyi
Világítás Bányai Tamás
Zenei szerkesztő Vajdai Vilmos
Súgó Fejes Vera
Dramaturg Radnai Annamária
Asszisztens Tóth Judit
Rendező Ascher Tamás

Munkatársak: Zsigó Anna e.h., Vég Attila, Kelecsényi Bernadett, Kovács Ildikó, Lászlófi Orsolya, Tóth László, Pető Sándor, Tőzsér Gábor, Botka Zoltán, Bokor László, Szabó Gergő, Horváth József, Wirth Tamás, Petróczy László, Nedár Barnabás, Pető Gergő, Ignácz Éva, Pintér Mária, Gáspár Viktória, Hofmann Éva, Molnár Fanni, Mezővári Margit, Mucsi Gábor, Kántor László, Mészáros László, Csermák Zoltán