színlap

Szereplők

Borbély Alexandra 
Fullajtár Andrea 
Ónodi Eszter 
Rezes Judit 
Szirtes Ági 
Keresztes Tamás 
Kulka János 
Nagy Ervin 
Ötvös András
Sáry László

   
   
Írta Joël Pommerat
Fordította Timkovics Dorottya
Díszlet Cziegler Balázs
Jelmez Füzér Anni
Dramaturg Török Tamara
Zenei vezető Keresztes Tamás
A táncot betanította Bodor Johanna m.v.
Asszisztens Gerlóczi Judit
   
Rendező Máté Gábor

A Két Korea újraegyesítése nem a politikáról szól. Nem Koreáról és nem is Magyarországról. Mindenhol és mindenkire érvényes, egyszerre tragikus és komikus szituációkat mutat, egy francia újság "az emberi kapcsolatok fanyar kaleidoszkópjának" nevezte. "A Két Korea újraegyesítése egymástól független pillanatfelvételek sorozata. Ezek a ironikus-humoros történet-töredékek leginkább olyanok, mint az egy témára írt novellák" - írja a darabról a szerző.

Joël Pommerat a mai francia színház egyik legizgalmasabb alkotója, író, rendező, színházigazgató. Csak saját darabjait rendezi, munkamódszere alapja a színészekkel közös folyamatos kísérletezés és improvizáció. Negyvenedik születésnapján különös akcióba kezdett: megígérte társulata színészeinek, hogy negyven éven át minden évben új darabot ír nekik, amelyet aztán közösen színpadra állítanak. A kísérlet 2004 óta tart.

Pommerat és a társulat Peter Brook színházában, a Théatre des Bouffes du Nord-ban, illetve a párizsi Odéonban és a brüsszeli Nemzeti Színházban is dolgozott, dolgozik. A két Korea újraegyesítését az Odéonban mutatták be, 2013-ban.Bemutató: 2014. október 17.

NKA logo 2012 RGB
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.