web cover setaszinhaz 1111x400A Katona József Színház színészeivel és a Katona Klub fiataljaival öt különböző V. kerületi helyszínen, köztük a Katona József Színházban tartunk felolvasó színházi előadást a Katona elmúlt negyven évéről és a következő tíz évről április 23-án. Emblematikus előadások - mint A manó, Rosencrantz és Guildenstern halott, Ivanov - születésének körülményeit rögzítő dokumentumok, ügyelői naplók, kritikák, színészek, rendezők visszaemlékezései, friss interjúk adják az előadás alapját.


Időpontok: 2023. április 23., 11:00, 11:45, 12:30

Gyülekező minden esetben a Katona József Színház Kantinjában, az előadás kezdete előtt 15 perccel.


A projektben résztvevő színészek: Bányai Kelemen Barna, Bezerédi Zoltán, Jakab Balázs e.h., Jordán Adél, Kanyó Kata e.h., Kiss Eszter, Máté Gábor, Takátsy Péter és a Katona Klub fiataljai.


Alkotók: Aradi Fanni, Bagossy Juli, Vági Eszter


Projektvezető, dramaturg: Végh Ildikó


Van egy ország

Időpont: 2023. április 24., 19:15 - Sufni

A fiatalok által létrehozott előadás látlelet a mai Magyarországról. Milyen volt felnőni az Orbán rezsimben? Hogyan tematizálja mindenapjaikat a megosztottság? Hogyan hatott a fiatalokra a kormánypropaganda, a plakátkampányok? Tényleg a világ legjobb dolga magyarnak lenni?


Az előadás 2022-ben Hamburgban, a YouPerform fesztiválon került bemutatásra, most a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében láthatják az érdeklődők. Az előadást játsszák: Fekete Janka, Galló Álmos, Gerencsér Eszter, Kovács Dániel, Macher Máté, Ress Abigél, Telihay Ádám, Tóth Berta Dorka


Projektvezető: Keresztes Tamás, Végh Ildikó


Asszisztens: Vági Eszter


Az előadáshoz kapcsolódó foglalkozást tervezte és vezeti: Aradi Fanni