Zenés utazás a Ferenciek tere alatt a Katona színészeivel

 

FRISSÍTÉS:

Kedves Nézőink!

A várható nagy érdeklődésre tekintettel felhívjuk figyelmüket, hogy a Ferenciek tere aluljáró kapacitása korlátozott, így előfordulhat, hogy az Önök és az alkotók biztonsága érdekében több érdeklődőt nem áll módunkban leengedni.

Megértésüket köszönjük!

 

BKK - Budapesti Közlekedési Központ Zrt. és a Katona József Színház közös projektjében a napfényről a föld alá visszük nézőinket a Ferenciek tere metrómegállónál. Nem csak a nézőink, de a szereplőink is lekerülnek a föld alá, ahol a pislogó neon és led fények alatt megmutatják groteszk arcukat, igazodnak és átváltoznak a föld alatti léthez. Igazi összművészeti esemény készül, ahol a színészek mellett képzőművészek veszik birtokba a Ferenciek tere aluljáró különböző tereit.

 

metro projekt grafikaV4

 

A 30 perces performansz célja, hogy különböző művészeti ágak művészei gondolkodjanak és dolgozzanak a metró különböző tereiben, teremtsék meg a metró emblematikus és titokzatos figuráinak az élettereit és karaktereit, az utazóközönség mindennapos helyzeteit állítsák szürreális megvilágításba, hogy a közönség előtt megszülessen a metró eddig ismeretlen világa. Mindezt zene, mozgás, videó installációk, tárgy installációk segítségével. A metró aluljáró egy napra posztapokaliptikus neoantik játszótérré alakul át, a varázslat és valóság egy pillanatra találkozik, és cinkosan összemosolyognak.
A Katona József Színház színészeit, a Katona Klub és Táp Színház fiataljait Vajdai Vilmos rendezi.

 

Az előadás időpontja: március 12., 17 óra

Helyszín: Ferenciek tere aluljáró

 

Játsszák: Jakab Balázs e.h., Jordán Adél, Kanyó Kata e.h., Mentes Júlia, Pásztor Dániel e.h., Rezes Judit, Tasnádi Bence, Vizi Dávid, a Katona Klub és a TÁP Színház fiataljai, a BKK munkatársai: Karácsonyi Klaudia, Pete Judit, Kánnai Csaba, Hornyikné L. Piroska, Fucskó György, Fucskó Györgyné

 

metroprojekt2

 

Videó: Nagy Réka

Zene: Hunyadi Máté

Látvány: a Képzőművészeti Egyetem II. éves látványtervező szakos hallgatói: Csonka Johanna, Osvárt Réka, Szolnoki Minna, Bazsányi Sára, Hegyessy Nóra, Ágfay Mira

Fény: Tóth Bertalan

Hang: Szomszéd Máté

Kellék: Tölli Judit

Maszk: Tóth Barbara

Asszisztens: Fejes Vera, Csonka Laura

Dramaturg: Végh Ildikó

Rendező: Vajdai Vilmos

 

Köszönjük a BKK - Budapesti Közlekedési Központ Zrt, a BKV Zrt. és a Budapest Közút kollégáinak segítségét és közreműködését!
Az előadás a Budapest 150 emlékév keretében, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg.