Időpont: 2023. február 8., 18:30 - 20:00-ig

A Zabolátlan lovaim című produkcióban a három nagyszerű előadó különleges hangulatvilágú köntösbe öltöztet emblematikus magyar és külföldi dalokat, köztük Kollár saját dalait is. Gyönyörű, érzelmekkel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai sanzonokat, híres számokat válogattak egy csokorba. "A teljesség igénye nélkül a következő előadók dalaiból válogattuk össze a repertoárt: Jacques Brel, Yves Montand, Dalida, Viszockij, Johnny Cash, Benjamin Clementine, Cseh Tamás, Paolo Conte, Marlene Dietrich.”


kollárklemenczFotó: Erdélyi Gábor


A műsor érdekessége, hogy szinte minden dalnak új magyar fordítást adtak, amelyeket Grecsó Krisztián, Máthé Zsolt és Kollár-Klemencz László írtak kifejezetten erre a válogatásra, így nagyon izgalmas és egyedülálló anyag jött létre. Grecsó Krisztián így nyilatkozott az új dalokról: “Meg kell a szívnek szakadni, ha az ember Kollár-Klemenczet hallgat. Csak merengeni lehet mellette, esetleg döbbenten, kitárt karral állni: „ki gondolta volna, hogy ilyen sok kráter, régi seb van ott, az örökké meggyógyuló lélekben?!” Laci nem szépeleg, mert elég bátor, hogy szeresse a világot és magát. Tud elmélyülni, és el is meri engedni a gyeplőt. Gyönyörű sanzonok, régi nagy balladák, legendás dalok metamorfózisa ez a lemez, mind lenyűgöző Kollár-Klemenczi köpenyben vált varázslatos kortárs zenévé.”

 

A produkció a Katona József Színházban debütált 2019. decemberében, azóta az immár kiforrott előadás sikeresen turnézik az ország koncert termeiben és fesztiválokon. Az előadók több szálon kapcsolódnak a színházhoz, hiszen Dargay Marcell rendszeres zeneszerzője a "katonás" daraboknak, Farkas Róbert és Kollár - Klemencz László többször fellépett itt a Budapest Bárral, ami szintén a Katonában adta 2007. decemberében első koncertjét. A nagy nemzetközi sanzonokat, dalokat feldolgozó est ötletét pedig Vajdai Vilmos adta Kollárnak.