Jegyek a programokra a Zsidó Művészeti Napok felületén válthatók!

CSAK A SZÍVEMET - Szirtes Edina Mókus estje
Vendég: Szinetár Dóra
Időpont: 2022. június 1., 19:00, Katona József Színház

ZsiMU2022 fb event Csak a szivemet

Szemet becsukni, szívet kinyitni, és elkezdődhet az a valami, ami tényleg az, aminek lennie kell… Amiért egy aprócska filléres emlékbe beleborzong az egész testünk, amiért képtelenek vagyunk kidobni azt, pedig a kívülállóknak teljesen értéktelennek tűnik. Ezért vagyunk egymásnak mi emberek, hogy emlékeztessünk. Legyünk őrzők, belül állók, érzők, hallgatók, befogadók… Ehhez a Muzsika eszköz, alibi, gyógyír, be-ki vagy átvezető… a lényeg, hogy egymással lehetünk és osztozhatunk! Műsoron a legkedvesebb dalaink, melyen együtt nevelkedtünk fel ebben a kicsiny Hazában, amik formáltak olyan emberré amilyenek vagyunk, amiket olyan sokszor sírtunk végig vigaszt lelve bennük, vagy épp erőt adtak.  /Szirtes Edina Mókus/

A koncerten Szinetár Dóra kedvenc dalai, és Szirtes Edina Mókus legfontosabb vers megzenésítései szólalnak meg. Az esten egy klasszikus vonós kvintett egy ütőhangszer és egy zongora szolgálja és egészíti ki egymást.

Közreműködők:
Szirtes Edina Mókus - hegedű
Kertész Endre - cselló
Haraszti Krisztina - brácsa
Hegyaljai-Boros Zoltán - brácsa
Csonka Gábor - hegedű
Dés András - ütőhangszerek

LES CHAMPS-ELYSÉES - MYRTILL és a SWINGUISTIQUE
Időpont: 2022. június 2., 19:00, Katona József Színház

Micheller Myrtill jazz-énekesnő legsikeresebb és legnépszerűbb formációja a francia manouche swing, másnéven gipsy swing stílusú muzsikát játszik.
A 10 éves jubileumát ünneplő zenekar kifejezetten a Zsidó Művészeti Napokra összeállított repertoárral készül, a legújabb lemezük közkedvelt dalaiból.

ZsiMU2022 fb event Myrtill 01v

Az együttesnek eddig 4 albuma jelent meg, rendkívül kellemes, könnyen befogadható dalokkal, amelyeket a közönség imád. Aranylemez, külföldi és hazai fesztivál meghívások, teltházas Müpa koncertek vannak mögöttük. 2018-ban Artisjus-Előadói díjjal, a Magyarjazz.hu pedig idén Közönségdíjjal ismerte el magas színvonalú, egyedi hangzású dalaikat.

A Myrtill és a SWINGUISTIQUE formáció 2011-ben alakult, majd 2012-ben jelent meg első lemezük, amely francia és angol nyelvű dalokat tartalmazott, egyéni gipsy swing feldolgozásban, Django Reinhardt stílusában. Az album oly nagy sikernek örvendett, hogy alig egy év alatt aranylemez lett. 2013-ban jelent meg a következő lemezük, amelyen a feledésbe merült ötvenes, hatvanas évek magyar nyelvű slágereinek átiratai szerepeltek. Harmadik albumukon a legendás Edith Piaf sanzonjaiból válogattak. A közönség rajongva szereti ma is.

Az idén megjelent negyedik lemez szintén számos francia sanzont és egy magyar nyelvű dalt tartalmaz az együttes sajátosan igényes és szórakoztató stílusában.
Az Artisjus előadói díjas Micheller Myrtill már négy alkalommal töltötte meg a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet önálló, egész estés koncertjeivel. Ez alkalommal zenekarával együtt a Zsidó Művészeti Napok közönségének is elhozza a francia gipsy swing fergeteges hangulatát.


A két esemény a Zsidó Művészeti Napok programja.
Támogatók: NKA, EMET, EMT