2020 februárjában mutattuk be Fullajtár Andrea előadásában Stefano Massini Az átnevelhetetlen c. darabját a Sufniban. Az orosz újságírónő, Anna Politkovszakaja életéről szóló monodrámát Pelsőczy Réka állította színpadra. A darab nagy sikert aratott, ám a járvány következtében sajnos csak néhány alkalommal láthatta a közönség. Így most reméljük, sokak örömére szolgál, hogy május 20. 19 óra és május 21. 23 óra között online is megtekinthető lesz a SzínházTV felületén. 

"Lázas, ragyogó színészi teljesítmény Fullajtár Andrea alakítása, ami köré az alkotótársak fényben és hangban teljes, kellékekkel ellátott és zeneileg is fölfuttatott, kerek egy órányi színházi előadást építettek. Borzasztó a világ, amivel meg kell ismerkedjünk, tragikus a vég, ám katartikus az este." /Gabnai Katalin/

Atnevelhetetlen kulissza 10 másolata
fotó: Horváth Judit - a képre kattintva GELÉRIA nyílik

Stefano Massini, a kortárs olasz színház egyik legjelentősebb szerzője nem sokkal Anna Politkovszkaja halála után monodrámát írt az újságírónő cikkei és önéletrajzi feljegyzései alapján. Politkovszkaja utolsó munkája, az Orosz napló, 2018. végén Magyarországon is megjelent. Fullajtár Andrea kelti életre az elszánt és bátor, ám a rezsimmel szemben mégis védtelen újságírónőt, aki hol tárgyilagosan, hol döbbenten, hol humorral és iróniával beszél az általa átéltekről és látottakról.