Pénteken tartottuk évadzáró társulati ülésünket, ahol a belső művészeti elismeréseket is kiosztottuk. A színművész kollégák szavazatai alapján a legjobb, harminc mondatnál kevesebb szöveggel járó alakításért megítélt PUKK-díja Mészáros Blanka kapta a Borisz Godunovban nyújtott alakításáért, a Máthé Erzsi-díjat - amelyet Máthé Erzsi tizennégy éve alapított saját erőből és tartja fent azóta is - pedig Rajkai Zoltán vehette át. Rajkai másban is diadalmaskodott, hiszen az évadban a legtöbbször, 203 alkalommal ő lépett színpadra.

A díjat a tavalyi kitüntetett, Mészáros Blanka adta át Rajkai Zoltánnak:

A következő évadban a Máté Gábor osztályában végző Dér Zsolt és Rujder Vivien csatlakozik társulatunkhoz. Lengyel Ferenc huszonnégy, Ötvös András pedig hat év után távozik a Katonából.

A 2016/17-es évadban nagy sikert aratott a Mastercard Jazz Brunch nevű élőzenés reggeli, melyet minden hónap első vasárnapján tartottunk a Kantinban. A programsorozatot októbertől folytatjuk.

Behívó programunk a kisiskolásoktól a felnőtt közönségik kínált különböző programokat: Kerülj beljebb!, Újranéző, Alapozó. A Katona Klub idei három bemutatója közül a Kivonulást, ami a menekültválsággal és a bevándorlással foglalkozik a következő évadtól középiskolákban játsszuk tovább.

Folytatjuk Eltáv programunkat, idén Szúcs-Bányatelep mellett Tarnaleleszen és Egercsehiben is elkezdtük a munkát, hogy a fővárosi fiatalok és felnőttek és a szegregátumokban élő romák közösen éljék át a színház társadalomformáló erejét.

A 2017/18-as évad első hónapjaiban öt bemutatót tartunk: szeptemberben Bodó Viktor Heidelbergben állítja színpadra Brecht Szecsuáni jólélek c. darabját, melyben a társulat három művésze, Dankó István, Mészáros Blanka és Mészáros Béla vesz részt.  Jelenleg tárgyalások folynak róla, hogy az előadást a Tavaszi Fesztivál keretein belül, 2018 tavaszán a Katona József Színházban is láthassák a nézők. Októberben Lucy Kirkwood, kortárs angol írónő Munkavégzés során nem biztonságos c. darabjának premierjére kerül sor a Kamrában, melyet Máté Gábor rendez. Ezzel párhuzamosan Gogol Háztűznéző című komédiáját Ascher Tamás viszi színre a nagyszínpadon.  Decemberben az Ascher Tamás Háromszéken című darabot mutatják be, szintén a nagyszínpadon, Pintér Béla rendezésében. Az előadás a Katona, valamint Pintér Béla és Társulatának koprodukciójaként jön létre. A naptári év végén még egy bemutatót tartanak a Kamrában: Bognár Péter Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című darabját Gothár Péter rendezi.