Hullám és gumikötél

Nők Szabó Lőrinc életében - Kiss Eszter felsorolásában

"Bárcsak egyesíteni lehetne valahogy kettőtöket az életemben, akkor volnék igazán boldog! Biztos vagyok benne, hogy megváltás lesz számunkra – neki is -, ha megvalljuk szerelmünket. Ő nem gyűlölne meg tégedet, te nem vesztenéd el az ő barátságát, mert ha énnekem valami olyan nagyon fontos, mint te vagy, bízom benne, hogy lesz erőm és tudásom megmutatni magamat, legrejtettebb életemet, és megmutatni téged oly őszintén és igazán, hogy Klára – csak ő a világon – megtartson bennünket egymásnak, magának, s saját magát minékünk." (Szabó Lőrinc)

Szabó Lőrinc kontra Mikes Klára. Mikes Klára kontra Vékesné Korzáti Erzsébet. Bözsi kontra Lőrinc. Az egyik feleség, a másik szerető. Az egyik hűvös, a másik szenvedélyes. De mindkettő szeret, és mindkettő szeretve van. Mit jelent az örökké? Mit jelent anyának, feleségnek lenni? Mit jelent a hűség? Mit a szerelem? Mit jelent kitartani valaki mellett? Női szerepek, női sorsok Szabó Lőrinc életében Kiss Eszter tolmácsolásában.

Szereplők

Előadja Kiss Eszter
Hangban jelen Máté Gábor


Alkotók

Látvány                    Lisztopád Krisztina
Dramaturg Khaled-Abdo Szaida 
Vizuális effektek Dankó István
Rendező Bereczki Csilla

Külön köszönet: Bodnár Erika, Kabdebó Lóránt, Nyerges Gabriella, Gál Csaba, Pilinszki Edit, Máthé Zsolt, Fekete Ádám, Tóth Barbara, Kollár Péter
Bemutató
2012. május 19.
Utolsó előadás
2013. május 4.