Illaberek című előadásunkhoz kapcsolódóan hirdetünk rövidfilm-pályázatot a Daazo.com-mal közösen. Felhívásunk célja, hogy középiskolás és egyetemista diákok elmondhassák történetüket, gondolataikat, érzéseiket, a mai magyar társadalmat erősen érintő ki- és elvándorlás jelenségéről.

A maximum egyperces pályaművek lehetnek meghatóak, viccesek, abszurdak, vagy épp felemelőek, a lényeg, hogy az elmúlt évek elvándorlási hullámáról szóljanak. A filmeket a www.daazo.com/katona oldalon lehet feltölteni 2014. október 31-ig. A pályaművek a Daazo.com-on menet közben is megtekinthetők.

A pályázat zsűrije:
Gothár Péter, színház -és filmrendező
Máté Gábor, az Illaberek rendezője, a Katona József Színház igazgatója
Török Ferenc, filmrendező

Formai szabályok:
- maximum 1 perces hossz
- élőszereplős film
- HD felbontás

illakeresztesrezes600
Fotó: Dömölky Dániel

A legjobbnak ítélt pályaművet az Illaberek című előadás alkotói „beleírják” a történetbe és a jövőben minden előadásban látható lesz bejátszás formájában.  Az első három helyezett "katonás" nyereményeket és ajándékutalványokat nyer színházunkba. 

Az eredmény kihirdetésére november közepén kerül sor a Daazo és a Katona weboldalán. A pályázat benyújtásával az alkotók a pályaművek tekintetében teljes és korlátlan felhasználási jogot engednek a Katona József Színház részére.

Partner: Daazo.com