Első bemutatónk 2018-ban Gogol Holt lelkek című műve, mellyel társulatunk tagja, Dankó István debütál rendezőként a Katonában. „Ez a művem nem azzal ijesztette meg Oroszországot és keltett felzúdulást országszerte, hogy feltárta sebeit és rejtett betegségeit, és nem is azzal, hogy elképzelték a diadalát ülő gonoszság és a szenvedő ártatlanság megrázó képeit. Erről szó sincs... Az egésznek a kisszerűsége volt az, ami ijesztően hatott” – írta művéről Gogol. Az előadásban Mészáros Blanka, Elek Ferenc, Lestyán Attila és Vizi Dávid látható, a bemutatót január 4-én tartjuk.

A decemberi, már teltházas előadás után január 4-én újra látható a Nem tudhatom… - Radnóti és korunk című produkció, Fullajtár Andrea, Dés András, Dés László, Lukács Miklós és Mácsai Pál közreműködésével. Az esten Radnóti Miklós versein, naplórészleteken, korabeli dokumentumokon kívül kortársainak versei, írásai is szerepelnek - mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, s van a mához szóló üzenetük is.

borisz godunov 750
Borisz Godunov | fotó: Szilágyi Lenke

Januárban legutóbbi (Háztűznéző, Munkavégzés során nem biztonságos) és decemberi (Ascher Tamás Háromszéken, Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler) bemutatóink mellett korábbi repertoár-előadásaink is többször láthatók januárban, így például a Borisz Godunov 11-én és 22-én, A két Korea újraegyesítése 5-én és 28-án, a Sirály pedig 14-én és 19-én lesz műsoron.

Részletes januári műsorunk ide kattintva letölthető, a jegyvásárlás pedig november 16-án indul.