December 15., 11 órától megkezdődött a jegyértékesítés a 2024. februári előadásainkra!

Február 3-án
a torinói utazás előtt még egy alkalommal itthon is látható lesz az Othello!

Székely Kriszta rendezése 2022 júniusában került le repertoárunkról, azonban most a torinói meghívásnak eleget téve felújítjuk, és két előadás erejéig ismét színpadra áll a Katonában! A februári időpont után közönségtalálkozóra várjuk az érdeklődőket a Sufniba!

 

othello ea horvathjudit net 1491

 

Örömmel jelentjük, hogy visszatér rendszeres vendégünk, a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely: a különleges színházi élményt nyújtó Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásuk február 10-én lesz látható a Sufniban.

 

Februárban bemutatásra kerül a Sorstalanság című produkció is. Bagossy Júlia rendezésében, Gloviczki Bernát és Jakab Balázs közreműködésével, tantermi előadásként visszük színre Kertész Imre Sorstalanság című önéletrajzi regényét, amely az iskolák mellett február 24-től a Sufniban is látható lesz!

“Kertész Imre tizenöt éves budapesti gyerekként koncentrációs táborba kerül, s különböző csodák folytán, vagy talán azért, hogy a magyar holokauszttúlélők egyik legfontosabb filozófusa legyen - visszatér onnan. Saját magyarázata szerint a világba vetett hite, a gyereklét rendíthetetlen bizalma segítette. Önéletrajzi regényében főhőse a ráismerés stációin keresztül meséli el egy sötét, gyűlölködő rendszer végső eszkalálódását, s az őt körülvevő világot. Ma, mikor a populizmus ismét virágzik, s egyre kevesebb túlélővel találkozhatunk, kiemelten fontos művészeti és edukációs kihívásnak találtuk a Sorstalanság színrevitelét.”

 

Február 27-én 150. alkalommal áll a Sufni színpadára az Egy komcsi nyanya vagyok! 

 

Február 25-én kerül sor a Lavina című koprodukció bemutatójára a Belvárosi Színházban. Pelsőczy Réka rendezése az Orlai Produkció és a Katona együttműködésében, társulatunk tagjainak részvételével kerül színre.


Ruben Östlund filmje alapján színpadra alkalmazta: Tim Price, fordította: Zöldi Gergely.


Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy lavina és magával sodor sok mindent – ha magukat a családtagokat nem is, de sok illúziót, önáltatást, hamis ábrándot. Elvégre hogyan lehet arról beszélni, ha egy családfő a veszélyből első ösztönében nem a gyerekeit, hanem a telefonját menti ki? Ruben Östlund fekete komédiájának friss színpadi adaptációja üdítő humorral és empátiával beszél az emberi kapcsolatok rejtelmeiről.


Szereplők: Járó Zsuzsa, Mészáros Béla, László Lili, Száraz Dénes, Ullmann Mónika, Tóth Zsófia, Rohonyi Barnabás, Sándor Rebeka Sofie / Vas Hanna Regina, Tereczi Dániel Tamás / Mester Máté.

Az előadásra jegyek a Katona szervezésén is válthatók.

 

Február végén Torinóba utazik az Othello! Az előadás február 22. és 25. között négy alkalommal lesz látható a Teatro Stabile Torino színpadán.

 

A hónap végén elindulnak az áprilisi bemutatók olvasópróbái.

A nagyszínpadon a Mefisztóland (rendező: Dömötör András), a Kamrában a Jóccakát (rendező: Ascher Tamás), a Sufniban pedig a Psyché (rendező: Kizlinger Lilla) kezdi meg a próbafolyamatot. A bemutatókra április végén kerül sor.

 

Februárban is változatos programokkal készül a Behívó - a Katona színházpedagógiai programja. A Cseresznyéskert és az EMBTRAG című előadásaink előtt alapozó foglalkozásra várják az érdeklődőket a kantin:ba vagy a Haris köz 5. szám alatti próbaterembe. Ismét lesz Hírvadászat - Játsszuk le!, amely egy új improvizációs workshop felnőtteknek. Folytatódik a katona:téka könyvklub, amelynek háziasszonya Kiss Eszter színésznő, moderátora Tóth Dorottya Berta, a Behívó gyakornoka.