A Libri Kiadó és az Amnesty International Magyarország
bemutatja:
TÍZ IGAZ TÖRTÉNET
emberi jogi novellák a Katona József Színház nagyszínpadán
2015. június 2., kedd, 19.00
Műsorvezető: Till Attila

Belépőjegy: 1500 Ft, amellyel az Amnesty International Magyarországot támogatja

Közreműködik:
Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója
Sárközy Bence, a Libri Kiadó igazgatója
Dragomán György, Forgách András, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Simon Márton, Tasnádi István, Vámos Miklós
és a Katona József Színház színészei:
Fullajtár Andrea, Nagy Ervin és Vajdai Vilmos

Zenél a Gourmand:
Őrsi András (Dj One-AB) – scratch, sampler
Gyarmati Gábor – basszusgitár
Okos Gergő – dob
Weil András – billentyűk
Bazsinka Mihály – szaxofon
Táborszky Bence – trombita

A Libri Könyvkiadó, amely a kortárs magyar és nemzetközi irodalom, a szórakoztató irodalom, valamint az ismeretterjesztő és gyerekirodalom nyitott profilú kiadója, kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, és különös figyelmet fordít a jelen társadalmi problémáira és kérdéseire.
A kiadó a Tíz igaz történet című novelláskötettel köszönti az idén 25 éves Amnesty International Magyarországot. Az Amnesty – azon túl, hogy független szervezetként arra törekszik, hogy az emberi jogi sérelmek megszüntetésére szóló ajánlásokat érvényesítse a hatóságoknál, kormányoknál és más döntéshozóknál – az emberi jogi jogsértések áldozatainak sorsán keresztül próbálja felhívni a figyelmet rendszerszintű jogsértésekre, és hétköznapi embereket mozgósítva igyekszik javulást elérni az esetükben.
A Tíz igaz történet című novelláskötet tíz történetet mutat be tíz magyar író – Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Tasnádi István, Parti Nagy Lajos, Simon Márton és Vámos Miklós – interpretációjában. Az esten Koronatanú című novellájával Forgách András is csatlakozik hozzájuk.
A Libri Kiadó a rendezvény bevételét az Amnesty International Magyarország javára ajánlja fel.

A kötet a helyszínen 20% kedvezménnyel vásárolható meg.
Jegyvásárlás: elővételben a Katona József Színház jegypénztárában vagy interneten http://katonajozsefszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=39795&event_id=292721&Venue_Id=5&NetAudit_Id=8


Amnesty TizIgazTortenet B1