(…) A magyar előadás tempója lélegzetelállító. Mindez a kiválóan játszó színészek érdeme is. (…)Máté Gábor rendező nagyszerűen vezeti színészeit, az előadásban alkalmazott szimbólumrendszer elmondhatatlan erővel hat a nézőre. Bebizonyítja, hogy a brutalitást különféle módokon lehet a színpadon ábrázolni. Rendkívüli színészi játékban van részünk. A művészek pazar élethűséggel mutatják be az érzelmek teljes palettáját. Valóságosak, magával ragadó módon elmerülnek az általuk megformált, halálra ítélt figurákban. Igazán csodálatraméltó Pálos Hanna alakítása, akit zsidó fiatalasszonyként gyermekével együtt elégetnek a pajtában. Pálos rendkívül finom szépsége ellenére különös erejű, metszően pontos és bámulatosan valóságos figurát formál meg. (…)

Nagyon érdekes és sikeres megoldás a padsor alkalmazása, amely a háború előtt még egységet alkotott, az évek folyamán zajló tragédiák során viszont zsidó és lengyel részre szakad. (…)

A Słobodzianek drámája alapján készült előadás erős és többértelmű, és biztosan sokáig megmarad emlékezetünkben. A magyar színpadi változat többek között érdekes formai megoldásai és zseniális színészi alakításai miatt a legmagasabb rangú elismerést érdemli.