web cover pekingi osz

Rendező

Fehér Balázs Benő

Írta

Boris Vian - Laboda Kornél

Bemutató

2023. december 15.


Az egyik kedvenc szerzőm legbonyolultabb regényével foglalkozhatok az egyik kedvenc társulatommal. Ezek monomániás emberek. Mármint a regény szereplői. Valami hajtja őket a pusztulás felé. Szerelem, szex, kiélhetetlen vágyak, a szakmájuk gyűlölete, vagy a hobbijuk imádata, valamit feltérképezni, valakit leigázni, elhasználódni valaki mellett, repülőgépmodellek. Csak azt ne, ami van. Csak ne úgy, ahogy kellene.

Vian sem úgy és azt. Szabadon. Abszurd humorral. Naivan a zordat. Elsősorban magát szórakoztatja, miközben ír. Játszik. Szavakkal, helyzetekkel, a formával, szerkezettel. Minden figura kicsit paródiája önmagának, a helyzetek túlhevített variánsai valóságbeli rokonaiknak. Nagyít, túloz, forráz, fagyaszt, megráz, gyúr és dagaszt. Semmit ne vegyenek túl komolyan abból, amit majd látni fognak. Majd mi komolyan vesszük. Micsoda hülyeség egy sivatag közepén vasutat építeni. Beleszeretni a legjobb barátom barátnőjébe. Remetének menni. A munka, amit egy gép is elvégezhetne. Vagy amit nem végezhetne el. Végezni egy kerékpárossal. Nem meggyógyítani egy széket. Kérdezem?

Fehér Balázs Benő

Következő előadások

december 14., 19:00

december 15., 19:00

Elfogyott

december 16., 19:00

Elfogyott

december 22., 19:00

december 26., 19:00

január 10., 19:00

Elfogyott

január 20., 15:00

Elfogyott

január 28., 19:00

Elfogyott

Galéria

 

Szereplők

Elek Ferenc, Kocsis Gergely, Koós Boglárka m.v., Rujder Vivien, Takátsy Péter, Tasnádi Bence, Vajdai Vilmos, Vizi Dávid, Biró Kristóf e.h., Molnár András e.h.

Alkotók

Díszlet Horváth Jenny
Jelmez Szakos Kriszta
Dramaturg Komán Attila
Konzulens Szabó-Székely Ármin
Zene Józsa Tamás
Súgó Schaefer Andrea
Asszisztens Fejes Vera
Rendező Fehér Balázs Benő

Kritikák

 


Sajtó