web cover extazis

Rendező

Tarnóczi Jakab

Írta

Tarnóczi Jakab és Varga Zsófia

Bemutató

2023. december 16.


Az Extázis című előadás felfedezésre szólítja a nézőt. Egy konstruált miniuniverzumba invitál; egy színpadra sűrített, alternatív Budapest-labirintusba. A több szálon és több idősíkon futó multimédia-esemény egy csapat fiatal mindennapjait követi végig, akik arra az egyszerű kérdésre keresik a választ: hogyan lehetne jól vagy legalább jobban lenni. A zene, a tánc, a színház és a film formanyelvét használva áll össze az Extázis sajátos világa. Ebben a világban elmerülve minden néző a saját narratíváját rakhatja össze dialógusokból és képekből.

 

Fenntartható-e a boldogság állapota? Ha igen, a közösségnek vagy az egyénnek van-e nagyobb szerepe benne? Hogyan látja Magyarország jövőjét az Y és a Z generáció? Ki lehet-e lépni a ciklikusan ismétlődő problémák örvényéből vagy csak egy mesterségesen létrehozott menedék segíthet a társadalmi rendszeren belül?

 

eksztázis (gör. eksztaszisz, 'kilépés', lat. exstasis), elragadtatás, elrévülés, transz, a régi magyar nyelvben rüttetés, elrüttetés (röptetés): általános értelemben önkívületi állapot, melyben a tárgyi világgal való kapcsolatot meggyengíti vagy teljesen fölfüggeszti egy, az érzékekre, illetve a tudatra ható, természetes v. természetfölötti (isteni v. démoni) eredetű dolog.

 

Az előadást 18 éven felülieknek ajánljuk.

Következő előadások

december 15., 19:00

december 16., 19:00

december 22., 19:00

december 26., 19:00

január 5., 19:00

január 10., 19:00

január 20., 19:00

január 28., 19:00

Galéria

 

Szereplők

Bányai Kelemen Barna, Béres Bence, Dankó István, Gloviczki Bernát, Jakab Balázs, Jordán Adél, Kanyó Kata, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Pálos Hanna, Pásztor Dániel, Tóth Zsófia

Alkotók

Díszlet Devich Botond
Jelmez Giliga Ilka
Jelmeztervező asszisztens Kaszás Nina
Dramaturg Varga Zsófia
Zene Bencsik Levente, Hunyadi Máté
Fény Pető Gergő
Koreográfia Cuhorka Emese
Súgó Boncza Anita
Ügyelő Héricz Anna
Asszisztens Tóth Judit
Rendező Tarnóczi Jakab

Kritikák

 


Sajtó