embtrag cover

Rendező

Székely Kriszta

Írta

Madách Imre és Nádasdy Ádám

Bemutató

2023. október 8.


Motívációm az előadás elkészítésére legalább annyira személyes és kétségbeesett, mint maga az utazás, amire Madách invitálja olvasóit. Választ akarok az életem értelmére, de tudom, hogy ez a válasz nem létezik, és ha létezik is, a nagy összefüggést sosem érthetem meg egyként, egyetlen pontosan megfogalmazott állításként. Próbálkozunk, elbukunk, újra próbálkozunk, ismét elbukunk egészen addig, míg az életünk egy átlagos kedd délutánon váratlanul véget nem ér.

 

Hinnünk kell, hogy az emberiség képes a fejlődésre, tanul és jobbá lehet. Fejlődhet az egyén és fejlődhet a társadalom, akarja gondolni oly erősen a szerző, és szeretném gondolni én is. Ádám és Éva útja Madách művében a sötét tónusok és kilátástalanság ellenére romantikus, kerek és jól követhető ívet ad ki, de a darab nyelvileg is fényesre csiszolt felszíne alatt a teremtés és a rombolás szavakba nem önthető emberi és szakrális erői izzanak.

 

Alkotótársaimmal minket az érdekelt, hogy minél több járatot nyissunk ezen a szöveten, és ezekbe behatolva olyan előadást hozzunk létre, amelyben nem nemzeti drámánk nyelvi és szerkezeti bravúrjai előtt hajtunk fejet, hanem megengedjük magunknak, hogy segítségével asszociáljunk, mellérendeljünk, felnagyítsunk részeket, problémákat, és ezzel új utazásra invitáljuk azokat, akiket hasonló kérdések foglalkoztatnak.


 

Székely Kriszta

Következő előadások

október 7., 19:00

október 8., 19:00

Elfogyott

október 12., 19:00

október 19., 19:00

október 26., 19:00

november 2., 19:00

november 11., 19:00

november 20., 19:00

GALÉRIA

embtrag galeria
Horváth Judit / A képre kattintva galéria nyílik


Szereplők

Bezerédi Zoltán, Béres Bence, Bodnár Erika, Elek Ferenc, Gloviczki Bernát, Jakab Balázs, Kanyó Kata, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Pálmai Anna, Pásztor Dániel, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Szirtes Ági, Ujlaki Dénes

Alkotók

Díszlet, jelmez Izsák Lili
Dramaturg Szabó-Székely Ármin
Zene Csizmás András, Fodor Tamás
Mozgás Vadas Zsófia Tamara
Videó Török Marcell
Fény Pető Gergő
Súgó Schaefer Andrea
Ügyelő Valovics István
Asszisztens Tiwald György
Rendező Székely Kriszta

Kritikák

 


Sajtó