web cover maganyosemberek

Rendező

Tarnóczi Jakab

Írta

Tarnóczi Jakab és Varga Zsófia

Bemutató

2022. december 16.

Az előadás hossza

3 óra 10 perc, szünetekkel

Családi együttlét

Gerhart Hauptmann drámája alapján

 

Az Isten, haza, család alkotócsapatával hónapok óta gondolkodunk, hogy ezúttal min dolgozzunk együtt a Kamrában, hogyan folytassuk a közös munkát, mik az előző produkció tanulságai. Arra jutottunk, hogy érdemes lenne tovább foglalkozni családtörténetekkel. Emellett fontosnak tartjuk, hogy a társulat frissen szerződött és legfiatalabb tagjai valamilyen fajsúlyos színészi feladatot kapjanak, és érvényesen beszélhessünk velük együtt a generációnk dilemmáiról.


Ezúttal egyik kedvenc drámaíróm, Gerhart Hauptmann egy Magyarországon soha nem játszott darabjára esett a választás. Ez a Magányos emberek (Einsame Menschen). A drámát olvasni sem lehetett eddig magyarul, a friss nyersfordítást Boronkay Soma készítette nekünk, ez alapján dolgozunk a saját szövegkönyvünkön. A több mint százéves, gazdag anyag tökéletesen alkalmas arra, hogy improvizációk és saját élményanyagaink alapján újrastrukturáljuk, a színészekre illesszük és létrehozzuk a mi adaptációnkat.


A kísérlet tárgya egy magyar család, illetve négy, önálló életét éppen elkezdő fiatalember néhány nyárvégi, feszültségekkel teli napjának érzékletes bemutatása. A történet alapvetően hat ember összezártságából eredő konfliktusainak stációit járja végig. A kísérlet tárgya továbbá, hogy az audiovizuális hatások éppen olyan fontosak legyenek az előadásban, mint az elhangzó párbeszédek.


Tarnóczi Jakab

Következő előadások

március 18., 19:00

Elfogyott

március 28., 19:00

Elfogyott

április 9., 19:00

Elfogyott

április 12., 19:00

Elfogyott

GALÉRIA

 

Szereplők

Csaba Rajkai Zoltán 
Márta Pelsőczy Réka 
János Lengyel Benjámin 
Kata Tóth Zsófia 
Barna Béres Bence
Anna Mentes Júlia

Alkotók

Nyersfordítás Boronkay Soma
Díszlet Devich Botond
Jelmez Giliga Ilka
Dramaturg Varga Zsófia
Zene Bencsik Levente, Hunyadi Máté
Fény Pető Gergő
Hang Wirth Tamás
Színpadmester Tóth László
Videó Török Marcell/Nagy Réka
Súgó Schaefer Andrea
Asszisztens Tóth Judit
Rendező      Tarnóczi Jakab

Munkatársak

Tőzsér Gábor, Botka Zoltán, Papp Gergő, Pető Sándor, Szakmár Róbert, Fekete Balázs, Bíró Tádé, Nedár Barnabás, Ignácz Éva, Gáspár Viktória, Pintér Mária, Szeberényi Lejla, Kelecsényi Bernadett, Tamási Anna, Szívós Tamás, Wéber Edina, Döbrönte Zsófi, Hidi Boglárka, Mészáros László, Kántor László, Csermák Zoltán

Külön köszönet Papp Balázsnak és az Atlantisz Könyvszigetnek, Neszmélyi Rékának, a Club-Mate Hungary Kft-nek, a TOMCSANYI-nak, a DAIGE-nek, a Zsigmond Dora Menswear-nek, a Lunar-nak, a Szigetmonostori Szentháromság Plébániának és Pestaltits Benjáminnak.