Operabeavató - Così fan tutte

Mozart és Da Ponte együttműködésének utolsó gyümölcse a Cosi fan tutte című opera. Zenei kifinomultságát és a szereplők belső történéseinek sokrétű ábrázolását tekintve ez a legrészletgazdagabb Mozart összes operája közül. Lehetséges ez azért is, mert összesen csak hat szereplője van - hat, egymástól sokban különböző ember egyetlen sorsfordító napját követhetjük benne végig. Előadás-sorozatunk sajátos vállalkozás: mialatt egész évben ezt az egy remekművet elemezzük végig hangról hangra, jelenetről jelenetre, azalatt a közönséggel együtt készülünk fel arra, hogy az évad végére összeálljon maga az opera. Mintha egy elnyújtott, ráérős, beszélgetős, játékos próbafolyamatot néznénk - közben egyre jobban megismerve Mozartot, egymást és magunkat.

Az alkotók egy új előadást, a nézők pedig operanézést tanulnak és próbálnak. Az évad végén pedig mindannyiunknak: premier.

Szereplők

Fiordiligi Kolonits Klára
Dorabella Szolnoki Apollónia
Ferrando Varga Donát
Guglielmo Cseh Antal
Don Alfonso Kálid Artúr m.v.
Despina Pálmai Anna

Április 24-én Don Alfonso szerepében Mészáros Máté m.v. lesz látható.

Alkotók

Díszlet Tóth László
Jelmez Kovács Ildikó
Fény Pető József
Rendezőasszisztens Gerlóczi Judit
Zenei vezető Dinyés Dániel
Rendező Göttinger Pál

Munkatársak: Szabó Gergely, Koloszár László, Bokor László, Botka Zoltán, Pető Sándor, Tőzsér Gábor, Ignácz Éva, Gáspár Viktória, Pintér Mária, Vég Attila, Kelecsényi Bernadett, Mucsi Gábor, Hoffmann Éva, Molnár Fanni Rebeka, Virág László, Mezővári Margit