f v v

Következő előadások

Következő előadások

Társulat

Dankó

István

Danko Istvan

Társulat

Fullajtár

Andrea

Fullajtár Andrea

Társulat

Kocsis

Gergely

Kocsis Gergely

Társulat

Rezes

Judit

Rezes Judit

Hírek

június 6.

A Katona József Színház társulata Kosztolányi Dezső Halotti beszéd c. versével emlékezik a koronavírus-járvány áldozataira.

A covid-járvány a videó publikálásának napjáig - 2021. 06. 06-ig - a hivatalos statisztika szerint 29854 magyar ember életét követelte.

Előadja: Bezerédi Zoltán, Bodnár Erika, Borbély Alexandra, Fekete Ernő, Fullajtár Andrea, Jordán Adél,  Kiss Eszter, Kocsis Gergely, Kovács Lehel, Máté Gábor, Mészáros Béla, Pálmai Anna, Pálos Hanna, Rezes Judit, Szacsvay László, Szirtes Ági, Vizi Dávid

Tecnikai rendező: Török Marcell
Operatőr: Meister Natália
Hangmérnök: Párizs Misha
Világosító: Balázs Krisztián
Fodrász: Szeberényi Lejla
Asszisztens: Fejes Vera

További munkatársak: Sütheő Márton, Szőnyi Franciska, Weber Edina

Rendező: Székely Kriszta


június 3.

2021. június 22-én, a szerző születésnapján tesszük közzé online a Mennyekbe vágtató prolibusz. - Weöres Sándor-írások c. előadásunkat, amelyet Fekete Ernő hét éven keresztül töretlen sikerrel játszott a Sufniban.

Rendező: Tarnóczi Jakab és Török Marcell
Az írásokat válogatta és elmondja: Fekete Ernő

Az előadás június 22., 19 órától, június 24., 23 óráig látható az eSzínház.hu-n. Jegyeket váltani június 24., 19 óráig van lehetőség. 

Fenn nyilaló robogás. Lenn ellankadnak a léptek.

Ó, mit akartam mondani ezzel? Mit tudom én már!
Ködből kelnek a szók, gyorsabban a gondolatoknál;
mondatok összeszövődnek, a semmit fogva az űrben.

prolibusz 2.8.3 min másolata

A 2010-ben bemutatott produkció a 101. előadást követően, 2017-ben került le a műsorról. A felvételt 2021 tavaszán, egy különleges, külső helyszínen rögzítettük.

Alkotók:

Szerkesztette: Fekete Ernő
Hangmérnök: Balázs Márk
Fővilágosító: Lohár Antal
Fahrtmester: Jászai Martin
Kamera asszisztens: Kovács Bálint
Grafika: Nagy Réka
Vágó: Majszin Éva
Operatőr: Meister Natália
Zenei munkatárs: Keresztes Tamás
Asszisztens: Tóth Judit
Producer: Dely Katalin, Wiegandt Júlia
Munkatársak: Tóth László, Fodor István, Fórián Péter, Volf Gergely, Czernecki Tamás, Bárány Bence, Szeberényi Lejla, Kovács Ildikó, Ágoston Béla

május 16.

Nagy örömmel tájékoztatjuk Közönségünket, hogy a hosszú leállás után, május 29-én Zsámbéki Gábor rendezésének premierjével várjuk újra Önöket színházunkban.

május 9.

Május 22., 19:00 és június 1., 23:00 között újra látható a K:ortárs eddig bemutatott három darabja az eSzínházon.

május 14.

A MONOLÓG a Katona József Színház és a Compact TV közös produkciója, amelyben a színház társulatának tagjai az interneten fellelt humoros, elgondolkodtató és provokatív szövegeket mondanak el egy-egy színházi monológ formájában. A kilenc részből álló sorozat epizódjaiban a közösségi média ismert szereplőinek és névtelen megszólalóinak mondatai hangzanak el.

Premier május 14-én 10 órakor a produkció médiapartnere, a 24.hu felületén!

április 29.

2020 februárjában mutattuk be Fullajtár Andrea előadásában Stefano Massini Az átnevelhetetlen c. darabját a Sufniban. Az orosz újságírónő, Anna Politkovszakaja életéről szóló monodrámát Pelsőczy Réka állította színpadra. A darab nagy sikert aratott, ám a járvány következtében sajnos csak néhány alkalommal láthatta a közönség. Így most reméljük, sokak örömére szolgál, hogy május 20. 19 óra és május 21. 23 óra között online is megtekinthető lesz a SzínházTV felületén. 

"Lázas, ragyogó színészi teljesítmény Fullajtár Andrea alakítása, ami köré az alkotótársak fényben és hangban teljes, kellékekkel ellátott és zeneileg is fölfuttatott, kerek egy órányi színházi előadást építettek. Borzasztó a világ, amivel meg kell ismerkedjünk, tragikus a vég, ám katartikus az este." /Gabnai Katalin/

Atnevelhetetlen kulissza 10 másolata
fotó: Horváth Judit - a képre kattintva GELÉRIA nyílik

Stefano Massini, a kortárs olasz színház egyik legjelentősebb szerzője nem sokkal Anna Politkovszkaja halála után monodrámát írt az újságírónő cikkei és önéletrajzi feljegyzései alapján. Politkovszkaja utolsó munkája, az Orosz napló, 2018. végén Magyarországon is megjelent. Fullajtár Andrea kelti életre az elszánt és bátor, ám a rezsimmel szemben mégis védtelen újságírónőt, aki hol tárgyilagosan, hol döbbenten, hol humorral és iróniával beszél az általa átéltekről és látottakról.

május 13.

Nyáron két különösen izgalmas tematikával várjuk az alkotni vágyó 8-14 éves gyerekeket.

Katona+

Sorozatunkban felnőtt- és gyerekprogramokkal, koncertekkel, felolvasóestekkel és rengeteg egyéb eseménnyel várjuk nézőinket előcsarnokunkban és a K:antin kávézóban.

Aktuális programjaink

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben