A programra 30 év alatti művészek jelentkezhetnek. A színház a legkisebb játszóhelyén (Sufni) tervezi megvalósítani azt a két pályázatot, melyet legalkalmasabbnak ítél a színház vezetése. A Katona a jelenlegi repertoárjához képest újat, más elveket, módszert kereső produkcióknak szándékozik teret nyújtani. Egy színpadi megvalósításra szánt anyaggal (legyen régi vagy friss irodalom, adaptáció, zenei kompozíció, vagy bármi egyéb) kell jelentkezni. Az alkotó lehet rendező, dramaturg, színész, a szöveg klasszikus vagy mai mű, vagy éppen most készülő alkotás.

 Sufniprojekt piros

A pályázatnak tartalmaznia kell egy motivációs levelet, és legalább egy munkaterv részletes koncepcióját, a leírásnak figyelembe kell vennie a Sufni lehetőségeit (minimális jelmez és díszlet és egyéb költségek, maximum 4-5 színész közreműködő, melyet társulatunk biztosít majd a kiválasztott pályamű elfogadása utáni időszakban), a pályázó önéletrajzát, eddigi munkáinak jegyzékét. A Sufni-projekt lényege azontúl, hogy munkalehetőséget biztosít az, hogy az alkotófolyamat különböző szakaszaiban a színház művészei meglátásaikkal, tanácsaikkal segítik a pályázót. Az arra érdemes pályamunkák a Sufni műsorát fogják gazdagítani.

A pályázatokat április 30-ig kérjük elküldeni az igazgatosag@katonaszinhaz.hu címre, „Sufni-projekt” megjelöléssel. Az elbírálás május 15-re megtörténik, hogy a júniusban lezajló évadzáró társulati ülésen már a közreműködő színészek értesülhessenek a szereposztásokról.