Trailer:


Készítette: Kazimir Annamari

"Nem színház, nem rádiójáték, nem tévéjáték. Ezek körül valami negyedik, ilyen értelemben bátran mondhatjuk, hogy új műfaj. Azért is mondhatjuk, mert a művek szándékosan ide íródtak." - videóinterjú a K:ortárs sorozatról és az elsőként bemutatásra kerülő Végre egy kis csöndről Máté Gáborral:


Készítette: Kazimir Annamari

A Végre egy kis csönd február 12. 19.00-tól február 14. 19.00-ig nézhető meg. Jegyek február 12. 17:20-ig ide kattintva válthatók az eszinhaz.hu-n! Rendező: Máté Gábor. Szereplők: Rezes Judit, Mészáros Béla, Szirtes Ági, Kocsis Gergely. A darab végén, a sorozat további részeihez hasonlóan, beszélgetést is láthatnak az alkotókkal.

vegreegykiscsond horvathjudit print 0197 másolata
Fotó: Horváth Judit

A pályázatra beérkezett húsz pályamű közül a Katona rendezőiből és dramaturgjából álló zsűri négy alkotást választott ki, ezek online bemutatóinak időpontjáról folyamatosan tájékoztatjuk majd nézőinket. Színlapok, szereposztások a linkekre kattintva elérhetők:

Garaczi LászlóVégre egy kis csönd  - bemutató: február 12. (rend.: Máté Gábor
Szécsi NoémiEgyformák vagyunk - bemutató: február 27. (rend.: Székely Kriszta)
Tasnádi IstvánTapasztalt asszony (rend.: Ascher Tamás)
Háy JánosSzavalóverseny (rend.: Tárnoki Márk)

pixlr 202012231122576412
Fotó: Szöllősi Mátyás / Dévai Balázs / Martina Kenji / Szilágyi Lenke

A Végre egy kis csönd alkotói:

Techniaki rendező: Török Marcell
Operatőr: Meister Natália
Vágó: Majszin Éva
Hangmérnök: Párizs Misha
Fővilágosító: Lohár Antal
Zene: Kocsis Gergely
Rendezőasszisztens: Fejes Vera
Súgó: Schaefer Andrea
Ügyelő: Valovics István

A sorozat indulásáig figyelmükbe ajánljuk fő támogatónk, a MasterCard kulturális programjának 20/20 című nyitóprojektjét, melyben kortárs írók, költők és a Budapest Street Photography Collective tagjai meséltek közös munkáikon keresztül a digitalizáció, a szegénység és a környezetvédelem problémáiról. A programsorozatot és az írások részleteit először a Telex.hu tette közzé.