Artboard 1 copy tartuffe

Rendező

Bocsárdi László

Írta

Molière

Bemutató

2019. december 21.

Az előadás hossza

2 óra, szünet nélkül

A szövegkönyvet Alice Georgescu román fordítása alapján Kali Ágnes és Bocsárdi László készítette.Kiről szól valójában a Tartuffe? Egy minden hájjal megkent szélhámosról, aki éppen a morál álruháját felöltve követi el a legnagyobb disznóságokat? Egy kétségbeesett kispolgárról, aki mindenáron be akarja bizonyítani feleségének, hogy az úr a házban csakis ő lehet, és ezért képes egy hűségesnek mutatkozó kutyát farkassá vadítani? Imposztor, becsapott? Tettes, áldozat? A helyzet nem olyan egyszerű, hogy csak úgy, könnyedén bárki beskatulyázhatna bárkit is.

De mégis, miről szól akkor a Tartuffe? Egy furcsa családdráma lenne, amelyben a belső problémák egyetlen bűnbakra vetülnek? Egy költői önvallomás arról, hogy amennyiben a helyzet úgy hozza, mindannyian megkísérthetők vagyunk? Ürügyként szolgáló történet, amely leleplezi a láthatatlan és személytelen háttérhatalom önkényes igazságszolgáltatását?  Az ellentmondásosságba feszülő racionalizmus tragikomikus tűzijátéka. 

 

Következő előadások

Az előadás jelenleg nem látható műsorunkon.
 

Galéria

 

Szereplők

Pernellné Fekete Ernő
Orgon Máté Gábor
Elmira Ónodi Eszter
Damis Vizi Dávid
Mariann Mészáros Blanka m.v.
Valér Tasnádi Bence
Cléante Kocsis Gergely
Tartuffe Keresztes Tamás
Dorine Bánfalvi Eszter m.v.
Lojális úr, Rendőrhadnagy Jordán Adél
A Rendőrhadnagy kísérői Darvasi Áron m.v.
  Erdélyi Flóra m.v.
  Jakab Balázs
  Kertész Janka m.v.

Alkotók

Díszlet Bartha József
Jelmez Cs. Kiss Zsuzsanna
Jelmezasszisztens Kovács Ildikó
Világítás Bányai Tamás
Fény programozó Pető Gergő
Világosító Makray Gábor
Dramaturg Kali Ágnes
Hangosító Párizs Misha
Zene Bocsárdi Magor
Súgó Héricz Anna
Ügyelő Valovics István
Asszisztens Fejes Vera
Rendező      Bocsárdi László

 

Munkatársak: Fodor István, Fórián Péter, Brusznyicki János, Lakatos Dezső, Nánási Fedor, Szabó András, Szakács László, Szalontai István, Varga Attila, Kovács Bálint, Volf Gergely, Szirmai Zsolt, Tölli Judit, Kertész Janka, Bárány Bence, Jászai Martin, Mészáros Gábor, Batta Eszter, Elek Bea, Kulcsár Nóra, Ipacs Szilvia, L. Gazdag Ágnes, Szeberényi Lejla, Bari Bogi, Tóth Barbara, Méreg Mariann, Hűgel Katalin


Külön köszönjük Alice Georgescunak, hogy a darab román fordítását Bocsárdi László és a Katona József Színház rendelkezésére bocsátotta és ezzel is hozzájárult a színpadi szöveg megalkotásához.