Az IGEN Jazz Quartet formáció neve ismerősen cseng a jazzkedvelők körében, hiszen már évek óta a Kantin és más kulturális rendezvények rendszeres fellépője továbbá belvárosi klubokban is megtalálhatóak. 2018-ban Hollandiában turnéztak. Repertoárjuk döntő része saját szerzeményekből áll de sztenderdeket is szívesen játszanak.

Helyszín: K:antin
Időpont: október 6., vasárnap, 11 óra
A belépés ingyenes, előzetesen asztalt foglalni a faralow.cafe@gmail.com címen lehet.

Jazz brunch okt

Márkus Norbert

A zongorista a Liszt Ferenc Zeneakadémia elvégzése után hat évig Hollandiában élt. Ezalatt az Amszterdami Konzervatórium mesterszakán folytatta tanulmányait, Európa-szerte koncertezett, ill. bemutatták szimfonikus hangszereléseit és kompozícióit is. Második díjat nyert a Montreux-i Jazzfesztivál első szóló zongora versenyén. Cserediákként egy szemesztert végzett a New Yorki Állami Egyetemen. Később három évet élt Németországban, ahol fellépett pl. Herb Gellerrel. Itthon számos rádiófelvételen és élő közvetítésben szerepelt, valamint duóanyagot vettek fel Borbély Mihállyal.

Djordje Radisavljevic
A szerb-magyar szaxofonos Norbert iskolatársa volt az Amszterdami Konzervatóriumban. Jelenleg is jó barátok.

Erik Aal
A holland bőgős egy Oss nevu város big bandjéből érkezett. Játszott többek között Bert Boeren pozanossal is. Többféle jazzformációban játszott, a duótól egészen a bigbandig. Az IGEN quartet egyik zeneszerzője.

Bagó István
A dobost már gyerekkorában Braziliában helyi ütősök vezették be a ritmus világába. A nyolcvanas években az OSZK-ban folytatta tanulmányát.

igen jazz 2018