v f
Hírek, Aktualitások

Örömmel jelentjük, hogy társulatunk tagja, Keresztes Tamás is bejutott a Kaszás Attila-díj döntő fordulójába. A neves előadóművészeti elismerés idei kitüntetettjéről a közönség online és telefonos szavazással dönthet az előttünk álló hetekben.

A szavazás első két fordulójában a magyar nyelvű színházak társulatuk egy-egy tagját jelölték a díjra, majd a nomináltak a második szakaszban önmaguk közül, titkos szavazással választották ki a négy továbbjutó színművészt. A győztest a harmadik körben a közönség választhatja ki, július elejétől az interneten lehet szavazni a díj weboldalán, augusztus elejétől pedig sms-ben és telefonon is voksolhatnak az érdeklődők. A díjátadót szeptember 7-én tartják a Thália Színházban.

woyzeck tamas lehel 600
Keresztes Tamás Kovács Lehellel a Woyzeck-ben | fotó: Szilágyi Lenke

Tamás 2004-ben, a Színművészeti Egyetem elvégzése után szerződött a Katonához. Azóta láthattuk például A vadkacsában, Az élet álomban, a Lány, kertben című előadásban és a Dzsesztetésben, jelenleg pedig a Cigányok, az Anamnesis, a Woyzeck és a Ledarálnakeltűntem produkcióinkban szerepel. Munkáját idén Jászai Mari-díjjal ismerték el.

A 2008-ban alapított Kaszás Attila-díj célja a magyar ajkú színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolása. Az alapítás évében Szarvas József, a Nemzeti Színház művésze, 2009-ben Nemes Levente, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron színház tagja, a színház korábbi igazgatója, 2010-ben Mátray László, szintén a sepsiszentgyörgyi színház fiatal színésze, tavaly pedig Mucsi Zoltán, a Bárka Színház tagja volt a díj kitüntetettje.

Társulatunk szívből gratulál a jelölteknek és a továbbjutó színművészeknek!