Az évad első bemutatója október 15-én lesz a Sufniban. A Rainer Werner Fassbinder kultikus művéből adaptált Petra von Kant című előadásban többek közt Pelsőczy Rékával, Bodnár Erikával és Pálmai Annával találkozhat a közönség. A darabot a Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában idén végző Székely Kriszta rendezi. A mű a német filmtörténet fenegyerekeként számon tartott Fassbinder talán legjelentősebb drámája, amely a belőle forgatott filmmel együtt az 1960-70-es évek paradigmaváltó alkotásai közé tartozik. Mind a szerelem, a szexualitás, mind pedig a nemi szerepek és az emberi kapcsolatok ábrázolásában.

Október 16-án az M/S bemutatóját tartjuk meg a Kamrában, Dömötör András rendezésében. Peter Weiss számos brechti stílusjegyet viselő, "színház a színházban" felépítésű darabja meghökkentő és egyedi módon ábrázolja az osztályok szűnni nem akaró harcát és az emberi szenvedést. Egy nappal később, október 17-én a Katona nagyszínpadának idei első bemutatójára kerül sor. A két Korea újraegyesítése című francia kortárs darabot Máté Gábor állítja színpadra. Írója, Joël Pommerat író-rendező, a mai francia színház egyik legfontosabb szereplője. A produkció magyarországi ősbemutató.

Az évad további részében az Mike Leigh Abigail bulija című drámáját - melyből angol tévéjáték is készült - láthatják nézőink a Kamrában, Ascher Tamás rendezésében. Ezzel párhuzamosan a nagyszínpadon Zsámbéki Gábor Bertolt Brecht művét, a Kurázsi mama és gyermekeit viszi színre. Márciusban a Kamrában Sarkadi Imre Oszlopos Simeonját mutatjuk be, Gothár Péter rendezésében. Ugyanott májusban pedig Kovács D. Dániel - szintén a Székely-Bodó osztály végzős hallgatója - dolgozik majd a társulattal, egy kortárs orosz szerzők művei alapján készülő,  Cukor Kreml című produkcióban. A nagyszínpad idei utolsó premierjére április végén kerül sor. Goethe Faustját Schilling Árpád állítja színpadra. A bemutatók teljes listája erre a linkre kattintva elérhető.

Színházunk több ezer fiatalt elérő Ifjúsági Programja - elsősorban a kirekesztés és a szegregáció kérdéskörét körüljárva - ebben az évadban is folytatja munkáját. Újdonság a Katona mobilszínházi projektje, melynek során Katona Klubos és a Magdolna-negyedben élő fiatalok dolgoznak majd együtt a VIII. kerületben. Az évad zárásaként pedig a Stúdió K Színházzal és a Kerekasztal Színházi Nevelési Központtal közösen állítják színpadra első komplex színházi nevelési előadásukat, melynek alapjául a Tizenkét dühös ember című film szolgál.

Folytatódik a Katona+ sorozata is: a színház előcsarnokában továbbra is koncertekkel, felolvasóestekkel, vitaestekkel, gyerekprogramokkal és egyéb kulturális eseményekkel találkozhatnak a nézők. Ifjúsági Programunk szervezésében idén generációk közötti párbeszédre is invitáljuk nézőinket a K:antinba. A beszélgetések fókuszába olyan témák kerülnek, mint például a rendszerváltás, az oktatáspolitika vagy a családpolitika. A Katona+ programsorozatot idén Jónás Vera Experiment koncert nyitja, szeptember 13-án.

Ahogy ez már hagyomány, most is az évadnyitón osztottuk ki a Vastaps Alapítvány díjait, amely az előző évad kiemelkedő művészi teljesítményeit díjazza a színházunkban.

Az idei elismerések:
Legjobb rendezés: Ascher Tamás (Fényevők)
Díjazott színészeink: Szirtes Ági (Szép napok), Borbély Alexandra (Ahol a farkas is jó), Keresztes Tamás (A végítélet napja), Jordán Adél (Fényevők), Kocsis Gergely (Godot-ra várva, A végítélet napja)
Különdíj: Dinyés Dániel (Opera-beavató sorozat)