Attraktív, provokatív, groteszk. Korlátlan és határtalan. Ezek a jelzők illenek leginkább a Londonban élő és dolgozó Magyar Éva Marlene című zenés-táncos előadására. A különleges produkció a tavaszi és őszi nagysikerű sorozat után márciusban négy alkalommal visszatér a Katonába.

Az előadások időpontja: március 1., 4., 5.
Március 1-jén és 5-én este nyolctól nézőink magyar nyelven tekinthetik meg az előadást, 4-én este nyolctól és 5-én délután négytől pedig angolul látható.

Valahol egy nagyváros éjszakai bárjában hajnal felé lép fel "Marlene", az imitátor. Ügyesen táncol, flörtöl, mutogatja gyönyörű lábait. A hangja sexy, színpadi jelenléte erős. És egy kicsit túl igazi... Olyan dolgokról beszél mint gyávaság, megalkuvás, árulás, fegyelem és elegancia. Elmondja, milyen emigránsként élni egy nőnek, egy művésznek és arra kér, hogy bátrak legyünk. Egy este neccharisnyákkal es cigarettafüsttel, szépséggel, iróniával, megbánással és szép reményekkel. 

Az előadás Marlene Dietrich személyétől és a múlt század húszas éveitől elindulva érkezik meg a mába, egy másik nő személyéhez. A két végpont közötti izgalmas utat sok zenével, tánccal és szöveggel mutatja be Magyar Éva.

magyareva 600
Fotó: Brozsek Niki

A színésznő közel 10 éve él és dolgozik Londonban. Többször játszott a National Theatre-ben, de dolgozott sok más társulattal is színészkent, koreográfusként Angliában és az Egyesült Államokban. Magyarországon a főiskola elvégzése után Kaposváron játszott, majd saját társulatát, a Sámán Színházat vezette. A Marlene Magyar Éva elmúlt 10 évének tapasztalatait sűríti egy fájdalmasan őszinte és felemelő előadásba.

Zene: Monori András
Jelmez: Tihanyi Ildi
Smink: Berkeczi Lili
Kellék : Tolli Judit
Fény: Pető József
Dramaturg: Radnai Annamária
Asszisztens: Győri Aliz

Helyszín: Kamra
Az produkció hossza: 60 perc

Az előadás képei megtekinthetők ezen az oldalon.

Az előadásra jegyek Közönségszolgálati Irodánkban vagy weboldalunkon vásárolhatók meg.

Interjúk, kritikák:
El lehet menni: a magyar színész, akit a britek értenek meg 
Magyar Éva - Nol Presszó 
Marlene előbújik a skatulyából, 7ora7.hu 
Xpat Review: Katona József Theatre Budapest Hosts Last Performance Of Marlene, xpatloop.comartscouncil

 marlene logo0

marlene logo 2