2014-ben – KP címmel - színházunk kultúrpolitikai vitasorozatot indít, melynek célja, hogy megosztó és Magyarország szellemi jövőjét alapvetően befolyásoló témákról - elsőként a művészeti akadémiákról - társadalmi diskurzust generáljon. A beszélgetéseket Veiszer Alinda vezeti.

A sorozat február 3-i első alkalmával a hazai és az európai művészeti akadémiák szerepét, helyzetét, illetve feladatait vesszük szemügyre.
Vendégek: Jankovics Marcell rendező, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja, Makk Károly a Széchenyi István Irodalmi – és Művészeti Akadémia elnöke, Skardelli György építész és Ferencz Győző költő.

A vita kiegészítéseként a kulturális élet különböző területeiről, neves művészek videó üzenetben mondanak véleményt arról, hogy szerintük milyen lenne egy ideális művészeti akadémia. Megszólal többek között Fischer Iván karmester, Mundruczó Kornél rendező és Grecsó Krisztián író is.

A vitasorozat következő, március 17-i részében különböző – a választásokon induló – pártok kultúrpolitikusait ültetjük le egymással, hogy a kultúra területére vonatkozó elképzeléseiket ütköztethessék. Április 16-án pedig terveink szerint a színikritika tematikáját járjuk majd körül.

Az első rész időpontja: Február 3., hétfő 20:00
Helyszín: Katona József Színház – K:antin
Jegyár:1200Ft