Frances Ya-Chu Cowhig kortárs kínai-amerikai írónő A tökéletes boldogság világa c. darabjában egy kínai faluban megszületik egy kislány, akinek szülei fiút szerettek volna. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy az újszülött elpusztuljon. A lány mégis életben marad, felnő. Keresi a helyét a különös kínai világban, amely földrajzilag messze van ugyan tőlünk, de a darabban kibontakozó emberi történetek, a nehéz életek, a mélyszegénységben élők kilátástalansága mind részei a mi valóságunknak is.

Szereplők: Mészáros Blanka, Borbély Alexandra, Bán János, Szirtes Ági, Dér Zsolt, Dankó István. Dramaturg – fordító: Török Tamara. Díszlet: Cziegler Balázs. Jelmez: Füzér Anni. Zene: Dargay Marcell. Rendező: Máté Gábor.

Nyílt próba:

Március 18-án Martin McDonagh Hóhérok című fekete komédiáját mutatjuk be a nagyszínpadon, Gothár Péter rendezésében.

Mit tehet a világ második legjobb hóhéra Angliában, amikor eltörlik a halálbüntetést? McDonagh legújabb darabja Angliában játszódik, a szereplői angol emberek, ennek megfelelően humora is angol humor, és a középpontjában angliai történelmi esemény áll: a halálbüntetés 1965-ös eltörlése. A Magyarországon is népszerű Martin McDonagh több, mint húsz éve állt elő legelső fekete komédiájával, a Leenane szépe-vel, amelyet azután több, nagy sikerű, szintén ír tárgyú darab követett, mint például a Vaknyugat, amely Gothár Péter rendezésében jelenleg is látható, vagy a Kripli, amely szintén Gothár-rendezésben, tizenkét évig volt műsoron Budapesten. A Tihanyi Ildi jelmeztervezővel készítette interjúnkat itt olvashatják el.

Szereplők: Fekete Ernő, Tasnádi Bence, Jordán Adél, Rezes Judit, Mészáros Béla, Bezerédi Zoltán, Kocsis Gergely, Ötvös András, Lestyán Attila, Vizi Dávid, Kovács Tamás, Máté Gábor. Dramaturg: Radnai Annamária, Fordította: Morcsányi Géza. Jelmez: Tihanyi Ildi. Díszlet: Gothár Péter.

Nyílt próba: