Színlap

Beverly Rezes Judit
Laurence Kocsis Gergely
Angie Jordán Adél
Tony Ötvös András
Suzy Ónodi Eszter
   
Fordította Hamvai Kornél 
Díszlet Khell Zsolt
Jelmez Szakács Györgyi
Világítás Bányai Tamás
Zenei szerkesztő Vajdai Vilmos
Súgó Fejes Vera
Dramaturg Radnai Annamária
A dramaturg munkatársa Zsigó Anna e.h.
Asszisztens Tóth Judit
   
Rendező Ascher Tamás

Kevesen tudják, hogy Mike Leigh, a Magyarországon is ismert, népszerű filmrendező, színházi rendezőként és színpadi szerzőként kezdte pályáját. Filmjeleneteinek felépítése és a műveire jellemző részletgazdag, árnyalt, sok életismeretet, megfigyelést használó színészi játék – meglehet, mind a színházi indulás hozadékai. Ahogyan filmjei, darabjai is kevéssé akciódús, a magán szféra kérdéseit firtató, egyszerű történetek, amelyek fókuszában többnyire működési zavartól sújtott emberi kapcsolatok állnak.

Az Abigail bulija szereplői egyazon kertvárosi utca lakói. Amíg egyikük kamaszlánya, Abigail, bulit rendez a haverjainak, a szomszédban a felnőttek is összejönnek. Ahogy fogynak az italok, úgy válik kérdésessé, meddig késleltetheti a botrányt a sikeres és boldog élet kötelező felmutatása...

Mike Leigh filmjei többek között: Another Year (2010), Hajrá boldogság! (2008), Vera Drake (2004), Minden, vagy semmi (2002), Két angol lány (1997), Titkok és hazugságok (1996), Mezítelenül (1993), Négy nap júliusban (1984), Who’s Who (1978), Abigail bulija (1977), Ólmos Percek (1971)

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Bemutató: 2015. január 16.


Fotók - próba

Fotó: Horváth Judit

{phocagallery view=category|categoryid=499}