OthelloÍrta: William Shakespeare
Fordította: Márton László

Jago meggyőzte Othellót, hogy Desdemona hűtlen; volt-nincs, elveszett.
Othello féltékeny, mint egy vadállat. Nincs más: a jót el kell választani a rossztól, a testet a lélektől. Vad, rémes tett, barbár, bűnös és fölösleges; értelmünk visszahőköl tőle. És mit tesz a szívünk? Veri hozzá a tamtamot.

(Géher István)

Van egy álmom. Arról álmodom, hogy egy napon Alabamában, az elvetemült rasszisták földjén, egy napon éppen itt, Alabamában kis fekete fiúcskák és kislányok képesek lesznek kéz a kézben testvérként sétálgatni fehér kisfiúkkal és kislányokkal.
Van egy álmom. Arról álmodom, hogy egy napon „minden völgy kiemelkedik és minden domb és hegy alászáll. A durva felszínek kisimulnak, s a görbék kiegyenesednek.
"S ha ez így történik, ha a szabadság zeng minden városból és faluból, minden állam minden városából, akkor közelebb kerülünk ahhoz a naphoz, amikor Isten minden gyermeke — feketék és fehérek, zsidók és gójok, protestánsok és katolikusok kézen fogják egymást, s együtt énekelik a régi néger spirituálét: „Végre szabadok, végre szabadok, hála a mindenható Istennek, végre szabadok vagyunk!”

(Martin Luther King)

Szereplők

Othello Bányai Kelemen Barna
Desdemona Rujder Vivien
Jago Kovács Lehel
Emilia Borbély Alexandra
Brabantio Takátsy Péter
Cassio Vizi Dávid
Montano Vajdai Vilmos
Dózse Elek Ferenc
Rodrigo Lengyel Benjámin e.h.
Bianca Berényi Nóra e.h.

Alkotók

Súgó Boncza Anita
Dramaturg Szabó-Székely Ármin
Asszisztens Tiwald György
Rendező      Székely Kriszta
Katona logo szines
A képre kattintva galéria nyílik