színlap

Nők Szabó Lőrinc életében - Kiss Eszter felsorolásában

Előadja Kiss Eszter
Hangban jelen Máté Gábor
Dramaturg Khaled-Abdo Szaida
Látvány Lisztopád Krisztina
Vizuális effektek Dankó István
Rendező Bereczki Csilla
 

Külön köszönet: Bodnár Erika, Kabdebó Lóránt, Nyerges Gabriella, Gál Csaba, Pilinszki Edit, Máthé Zsolt, Fekete Ádám, Tóth Barbara, Kollár Péter


"Bárcsak egyesíteni lehetne valahogy kettőtöket az életemben, akkor volnék igazán boldog! Biztos vagyok benne, hogy megváltás lesz számunkra – neki is -, ha megvalljuk szerelmünket. Ő nem gyűlölne meg tégedet, te nem vesztenéd el az ő barátságát, mert ha énnekem valami olyan nagyon fontos, mint te vagy, bízom benne, hogy lesz erőm és tudásom megmutatni magamat, legrejtettebb életemet, és megmutatni téged oly őszintén és igazán, hogy Klára – csak ő a világon – megtartson bennünket egymásnak, magának, s saját magát minékünk."
(Szabó Lőrinc)

 

Szabó Lőrinc kontra Mikes Klára. Mikes Klára kontra Vékesné Korzáti Erzsébet. Bözsi kontra Lőrinc. Az egyik feleség, a másik szerető. Az egyik hűvös, a másik szenvedélyes. De mindkettő szeret, és mindkettő szeretve van. Mit jelent az örökké? Mit jelent anyának, feleségnek lenni? Mit jelent a hűség? Mit a szerelem? Mit jelent kitartani valaki mellett? Női szerepek, női sorsok Szabó Lőrinc életében Kiss Eszter tolmácsolásában.

képek


fotó: Dömölky Dániel

{phocagallery view=category|categoryid=416}

arhívum képek


Fotók a Petőfi Irodalmi Múzeum archívumából

SzL

 

Kozati Erzsébet

 

Kozáti Erzsébet

 

SzLKE

 

Szabó Lőrinc