színlap

Brecht - Weill Csákányi Est

Csákányi Eszter válogatása felöleli Kurt Weill és Brecht közös műveinek leghíresebb songjait, az amerikai musicalek néhány slágerét és Weill egy-két önálló dalát is. Számos kaposvári musical-főszerep után Csákány Eszternek ez lesz az első zenés produkciója a Kamrában.

Énekel – Csákányi Eszter

Magyar szöveg – Eörsi István

Hangszerelte és a kamarazenekart vezeti – Darvas Ferenc

Ruhák – Szakács Györgyi

Tér – Khell Zsolt

Fény – Bányai Tamás

Szerkesztő – Merényi Anna

Munkatárs – Tóth Judit

Rendező – Ascher Tamás

Közreműködik

ERnyei László – tangóharmonika

Vámos István / Winkler Balázs – trombita

Makovecz Pál / Mari Ferenc – harsona

Parlagi Gergely / Király Tibor – klarinét és altszaxofon

Ulmann Ottó / Kérdő Gábor / Riha Emil – dob

Munkatársak

Czakó Klára, Hoffmann Éva, Belány Katallin, Szabó Brigitta, Budavári Réka, Horváth József, Erőss Tamás, Tölgyesi Orsolya, Sulyok György, Zana László, Pető József

 

Bemutató: 1996. Október 25.

külföldi kritikák

Brecht-Weill-Csákányi Est

A "Határ a folyóban" fesztivál keretében Csákányi Eszter magyar színésznő mély benyomást keltő estet tartott. Ascher Tamás rendezésében Weill feleségének, a híres Brecht-előadónőnek, Lotte Lenyának a mozgalmas életéről mesélt (magyar nyelven). A szöveg között egy "best of" dalválogatás hangzott el a Kalóz Jenny-daltól az Ágyúdalon keresztül egészen Bicska Maxi daláig, ami ebben a körben természetesen nem hiányozhatott. A dalok kronológikus sorrendben illeszkedtek Lenya élettörténetébe. Csákányi egyetlen érzelmi rezdülést sem hagyott ki, szenvedély, kétségbeesés, harag és harci kedv között ingázva. Nagyon meggyőző előadás volt egy kiváló fesztiválon!

M.Reichart