2020. október 9-én Székely Kriszta rendezésében mutatjuk be William Shakespeare Othello c. drámáját a Katonában.

Fordította: Márton László
DramaturgSzabó-Székely Ármin

Szereplők: Bányai Kelemen Barna, Rujder Vivien, Kovács Lehel, Borbély Alexandra, Takátsy Péter, Vizi Dávid, Vajdai Vilmos, Elek Ferenc, Lengyel Benjámin e.h., Berényi Nóra e.h.

trailer:

A videót készítette: Kazimir Annamari

Jago szétválasztja a világot. Bizonytalanságra, félelemre és előítéletre épít, megoszt és uralkodik. Othello hisz az „őszinte” Jagónak, mert Jago bravúrosan alakítja az őszintét. Az Othello tényeken túli világában Desdemonára rámondják, hogy házasságtörő, és ezt újdonsült férje el is hiszi, mert a látszat ellene szól. A hazugság felnagyítja a dolgok rosszabbik oldalát, és pillanatok alatt szétesik minden.

Interjú Bányai Kelemen Barnával és Kovács Lehellel a papageno.hu-n.

GALÉRIA ITT


Ezt követően, október 10-én Ninck Payne angol drámaíró Hát, ha van is, én még nem találtam meg c. darabjának bemutatójára kerül sor a Kamrában. Az előadás rendezője Máté Gábor.

Dramaturg: Török Tamara
Forította: Varga Bálint

Szereplők: Kocsis Gergely, Fullajtár Andrea, Mayer Szonja m.v., Mészáros Béla

trailer:

A videót készetette: Kazimir Annamari

A Hát, ha van is, én még nem találtam meg című darabjával, amely egy teljesen átlagos családról szól. Szülőkről, akik világmegváltó terveket dédelgetnek ugyan, de egyáltalán nem tudnak mit kezdeni a tizenéves lányuk problémáival. Egy tinédzserről, akit a külseje miatt bántalmaznak az osztálytársai, és aki egyre tehetetlenebbnek, boldogtalanabbnak érzi magát emiatt...

GALÉRIA ITT

Interjú Fullajtár Andreával és Mészáros Bélával a deszkavizio.hu-n.

Az előadás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében jön létre, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Katona József Színház közös programjaként.

Előadásainkra jegyek itt válthatók.