Beszélgetés a hazai oknyomozó újságírásról Az átnevelhetetlen c., Anna Politkovszkajaról szóló előadáshoz kapcsolódóan, március 1-jén a K:antinban.

Kezdés: 18:00 - Előcsarnok

Résztvevők:

Ács Dániel - a 444.hu videós újságírója, 2019-ben az év gazdasági újságírója díjat vehette át.

6osvDFbHBIRuKeDls

Bódis András - a Válasz Online társalapítója és felelős kiadója, korábban a Heti Válasz oknyomozó újságírójaként és főszerkesztő-helyetteseként dolgozott. 

BodisA

Dezső András - az index.hu újságírója, kétszer nyerte el a legjobb oknyomozó újságíróknak járó Göbölyös Soma-díjat, ezen kívül az Európai Sajtódíjra is jelölték. Általában a titkosszolgálatokat és az alvilágot érintő témákban ír, nevéhez kötődik például a kémkedéssel vádolt Kovács Béla múltjának feltárása. A magyar szervezett bűnözés történetéről szóló Maffiózók mackónadrágban című, 2019-ben megjelent könyve bestseller lett.

andraskep

Oroszi Babett - a HVG/hvg.hu újságírója, korábban dolgozott az Átlátszónál, a 24.hu-nál, az RTL Klub-nál, és a Hír Tv Célpont című műsorában. Elsősorban korrupciós ügyekkel foglalkozik, azon belül is a magyar oligarchák történeteivel.

IMG 2977

A beszélgetés moderátora Varró Szilvia: 18 éven át volt újságíró, politikai oknyomozó munkájáért Pulitzer-emlékdíjat kapott. Az Aeffect Communications and Consulting ügyvezetőjeként marketingkommunikációval és munkáltatói márkaépítéssel foglalkozik. Csapata munkáját számos rangos díjjal ismerték el. A legjobban most az érdekli, hogyan fogunk együtt élni a mesterséges intelligenciával és hogy változik a munka jövője.

szilvi portré színes