2019. október 5-én tartjuk az évad első bemutatóját a Sufniban. Elfriede Jelinek A királyi úton c. művét Máté Gábor állítja színpadra.

Fordította: Halasi Zoltán
A Katona József Színház szövegváltozatát Török Tamara készítette.

Általában azt szeretném, ha a Muppet Show-ból vett figurák lennének a szereplők. De ha ez nem megy, talán emlékeztessen rájuk valami, egy vállra omló elmebaj, akarom mondani, szalmahaj, egy levehető fej, egy helyes béka, stb. Tessék a fantáziát bekapcsolni! A szereplők valamennyien vakok. Egyesek vak látnokok, ők fehér bottal jönnek, mások vak királyok, rajtuk korona van” – írja Elfriede Jelinek A királyi úton című szövegfolyam elején, amelyet állítólag már Trump elnökké választásának estéjén elkezdett írni.

Szereplők: Csoma Judit, Elek Ferenc, Kiss Eszter, Pálmai Anna, Pelsőczy Réka, Szacsvay László és Ujlaki Dénes felvételről

A szerzővel készült HVG interjú itt, a rendezővel készült pedig itt olvasható. Elek Ferenc a Pótszékfoglalónak mesélt az előadásról. A beszélgetés ide kattintva érhető el.


Készítette: Kazimir Annamari

Október 12-én az idei első nagyszínpados bemutatóra kerül sor. Michael Haneke A fehér szalag c. drámáját Ascher Tamás rendezi.

Fordította: Szeredás András
Színpadra alkalmazta: Enyedi Éva

A Haneke által német gyerekmeseként aposztrofált bűnügyi történet 1913 közepén játszódik egy északnémet főúri birtokon. Több szálon fut a cselekmény. A rejtélyes esetek mozaikjait a falu jószándékú tanítója próbálja összeilleszteni egyre fokozódó gyanúja alapján.
Minden terrorizmus forrása valamilyen idealizált eszme. Teljesen mindegy, milyen eszméről van szó, a hangsúly az abszolutizáláson van.” Michael Haneke

Szereplők: Bezerédi Zoltán, Friedenthal Zoltán m.v., Bányai Kelemen Barna, Fullajtár Andrea, Bata Éva m.v., Mészáros Blanka, Rajkai Zoltán, Veszelovszki Janka e.h., Takátsy Péter, Dankó István, Vizi Dávid


Készítette: Kazimir Annamari


Előadásainkra jegyek itt válthatók.