A mai cseh színház legjavát felvonultató CSEKKOLD 4.0 fesztiválon a Katona társulatának tagjai elevenítenek meg két izgalmas kortárs szöveget a Sufniban.

Időpont, helyszín: 2019. november 9., 16:00, Sufni
Rendező: Dankó István
Jegyek itt válthatók.

Közreműködik: Fullajtár Andrea, Kiss Eszter, Pálmai Anna, Szacsvay László, Ujlaki Dénes, Vajdai Vilmos, Vizi Dávid
Rendezőasszisztens: Szőnyi Franciska
Fény-hang: Balázs Krisztián

Jiří Havelka: ELITEK

Fordította: Gál Róbert

Krimielemekkel átszőtt politikai thriller. Elgondolkodtató darab a hatalom, a kormányzás és a rendszerváltás folyamatának lényegéről. Az Elitek című darab azoknak az embereknek az élethű pszichológiai portréját igyekszik megrajzolni, akik a bársonyos forradalom idején beosztásuknak, az információkhoz való hozzáférésüknek, és persze nem utolsó sorban műveltségüknek és nyelvismeretüknek köszönhetően elsőként voltak képesek tájékozódni az új társadalmi rendszerben. Milyen intézményekben formálódott a gondolkodásuk? Milyen az erkölcsi profiljuk vagy a politikai meggyőződésük? A darab eredetileg a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház megrendelésére íródott.

David Košťák: A SZÍVNEK RÁCS MÖGÖTT A HELYE

Fordította: G. Kovács László

Milyen könnyű napjainkban elveszíteni az ember szívét. A fiatal alkotók előadása ellentmondásos témákat feszeget, amelyek a nézőt sem hagyják hidegen. A politikai foglyok szerveivel való kereskedelem, az illegális úton beszerzett halott testeket bemutató szenzációhajhász kiállítás, vagy a kisvakond és a panda nagyon furcsa szövetsége. A legfiatalabb színházi generáció látképe az erőszakról. Naponta számos olyan ártatlan döntést hozunk, amelyek azonban gyakran hihetetlen hatással vannak másokra. Gyakran követünk el erőszakot olyan emberek ellen, akiknek a segélykérő szavát sosem hallhatjuk meg. Lehetséges a mai korban jó embernek lenni?