Május 17-én tartjuk a Szürke galamb premierjét Gothár Péter rendezésében a Kamrában.

Tar Sándor regényét színpadra alkalmazta: Németh Gábor és Gothár Péter
Dramaturg: Morcsányi Géza

Vérbeli krimivel van dolgunk: a rejtélyes gyilkosságok és halálesetek hátterében több, magányosan dolgozó, démoni figura sejlik fel. Véletlenszerűnek tűnő események követik egymást, de a kanyargó és egymást keresztező szálakból egyetlen gonosz mesterterv szövődik. Tar Sándor pár évvel a sorsfordítónak vélt 1989 után, az új kezdet eufóriájában is a megválthatatlan vesztesek világának egyre mélyülő örvényeként ábrázolta a magyar vidéket.

Szereplők: Mészáros Béla, Fekete Ernő, Pelsőczy Réka, Samudovszky Adrián, Mészáros Blanka, Kocsis Gergely, Vizi Dávid. Bezerédi Zoltán, Ujlaki Dénes, Baki Dániel m.v., Fröhlich Kristóf e.h., Váradi Gergely e.h., Veszelovszki Janka e.h.Május 18-án kerül sor az évad utolsó bemutatójára a nagyszínpadon. Garcia Lorca Ha elmúlik öt év - Az Idő legendája című művét Zsámbéki Gábor állítja színpadra.

Fordította: Imreh András
Dramaturg: Litvai Nelli

Ez a mű García Lorca legtitokzatosabb drámája. A darabban, melynek alcíme Az Idő legendája, összemosódik múlt, jelen és jövő, valóság és képzelet. A Fiatalember életének képei. Vagy csupán a képzelet műve az egész, és az Idő is megállt? A magyar színházi hagyományban ritka, kivételes esemény a költői, szürrealista művek előadására tett kísérlet.

Szereplők: Bányai Kelemen Barna, Dankó István, Dér Zsolt, Elek Ferenc, Kovács Lehel, Lestyán Attila m.v., Rohonyi Barnabás e.h., Fullajtár Andrea, Gombó Viola e.h., Jordán Adél, Pálmai Anna, Tóth Anita m.v., Tóth Zsófia e.h., Zsámbéki Jakab.


készítette: Kazimir Annamari