Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy áprilisban két előadásunktól búcsúzunk: a Borisz Godunov 7-én, a Szép napok pedig 9-én látható utoljára.

borisz godunov 800
Borisz Godunov | fotó: Szilágyi Lenke


Április 13-án Székely Csaba Vitéz Mihály című drámája látható a nagyszínpadunkon a marosvásárhelyi 3G Színház vendégjátékában. „A Vitéz Mihály egy hős emelkedésének és bukásának története. Egy igaz mese zsarnokságról, sikerről, manipulációról, barátságról és árulásról. Megmutatja, mivé lesz, aki a hatalom útjára lép. Megmutatja, hogyan játszik velünk a Történelem, ha ki akarjuk őt játszani” – áll a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei közt látható előadás színlapján. A jegyek a BTF weboldalán vásárolhatók meg február közepétől.

Ahogy hagyományosan, idén is a Katona ad helyet az Aegon Művészeti Díj műsoros díjátadó gálaestjének. A kortárs művészeti díjjal a magyar irodalmi élet teljesítményeit ismerik el – a tavalyi évben Nádas Péter Világló részletek című könyvét –, az idei díjazott kilétét a későbbiekben, de még az április 8-án tartott gálaestet megelőzően fedik fel.

A felolvasóestek, koncertek, könyvbemutatók után újabb terepre merészkedik kiegészítő programokat felvonultató sorozatunk, a Katona+. Nézőink most új oldaláról ismerhetik meg Jordán Adélt: a jógaoktatói képzése végén járó Adéllal és Szappan Petra oktatóval jógázhatnak együtt, egyelőre havonta egyszer. Az Ászanák mitológiája című óra első időpontja április 14.; a programra regisztrálni előzetesen a katonajoga@gmail.com címen szükséges.

Részletes áprilisi programunk ide kattintva letölthető.