Márciusi műsorunk már most letölthető, a jegyek pedig január 15-től megvásárolhatók.

Márciusra két bemutatóval készülünk.

Rozsdatemető 2.0 címe az izgalmas vállalkozásnak, mely során arra kértük Tasnádi Istvánt, hogy „írja tovább” Fejes Endre jól ismert regényét, s abból egy nagy szabású, Magyarország elmúlt száz évét felölelő előadás szülessen. Fejes Endre a Rozsdatemetőben egy nyolcadik kerületi család életét mutatja be az első világháborútól az ötvenes évek végéig. Tanácsköztársaság, fehérterror, Horthy-korszak, újabb világháború, Rákosi-korszak, '56... és közben a család tagjai élik az életüket: házasodnak, gyerekeik lesznek, azok szerelmesek lesznek, és nekik is lesznek gyerekeik... A mindenkori gyerekek történetét a történelem nagy eseményei, a szülők bűnei, a szűkös lehetőségek határozzák meg.

rozsdatemeto olvasoproba 850 01
Rozsdatemető | olvasópróba | fotó: Rácz Gabi

Az előadás nem ötven, hanem száz év történetét meséli el: Tasnádi István továbbírja Fejes Endre darabját, így egészen a kétezres évek elejéig nézhetjük végig „alulnézetből”, a család újabb és újabb generációinak életén keresztül a huszadik századi Magyarország történetét, sorsfordító történelmi csomópontjait – írjuk az előadásról, melyet Máté Gábor rendez, s főbb szerepeiben Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági és Vizi Dávid látható, a premier időpontja március 9.

A Rozsdatemető 2.0-val párhuzamosan Kamrában a Platonovval készülünk, Székely Kriszta rendezésében. Csehov első színpadi műve a világ színházainak jól ismert, klasszikus darabja, azonban a terjedelmes anyagból minden előadásnak kell megalkotnia a maga Platonovját. Most is erre teszünk kísérletet, többek között Ónodi Eszter, Fekete Ernő és Nagy Ervin szereplésével. A bemutatót március 8-án tartjuk.

platonov olvasoproba 850
Platonov | olvasópróba | fotó: Horváth Judit


Teljes márciusi műsorunk ide kattintva letölthető.