December 18-án a Jeanne d’Arc debütál a Kamrában. "Egy alig 19 éves lányt megölnek, elevenen elégetnek. Egy széttartó nemzet tagjai egy olyan országban, ami darabjaira hullhatott volna, ha ennek a lánynak a hite és megszállottsága nem menti meg ettől őket. Mivel érdemelte ki ezt a büntetést? Ideológiai viták áldozata lett? Miért tagadta meg az az ország, amelyikért heroikus küzdelemmel harcolt? Átfordulhat az eltökélt hit fanatizmusba, a kiválasztottság érzése önhittségbe?" - áll az Anouilh, Schiller és Shaw művei, valamint a peranyag alapján készülő darab színlapján. Az előadásban többek között Mészáros Blanka, Máté Gábor és Tasnádi Bence látható, rendezője a Katonában korábban a Bádogdob színpadra állításával bemutatkozó Hegymegi Máté.

December 19-én mutatjuk be a Alekszandr Szuhovo-Kobilin Az ügy című darabját, Ascher Tamás rendezésében. A korrupció természetrajzát körbejáró előadásban többek között Fekete Ernő, Bezerédi Zoltán és Rujder Vivien látható. 

Utolsó decemberi bemutatónk 20-án a Leláncolt Prométheusz a Sufniban. „Zeusz uralkodásának kezdetén járunk, abban a pillanatban, amelyben a világot újraosztják egymás közt a hatalmasok. Az adok-kapokban egyedül Prométheusz képviseli az emberek érdekeit. Ellopja az istenektől a tüzet, hogy a halandókat a gondolkodás, az önkifejezés, a világ megértésének képességében az állatok fölé emelje. Zeusz ezért távoli, ember-nem-járta vidékre száműzi a titánt. Prométheusznak ekkor még van választási lehetősége: ha belátja, hogy bűnt követett el, ha fejet hajt a hatalom előtt, a főisten szabadon engedi. Ha nem, a halhatatlan Prométheusz örökké szenvedni fog” - áll az előadás színlapján. Rendezője Tarnóczi Jakab, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, szereplői Bodnár Erika, Vizi Dávid, Dér Zsolt és Tóth Zsófia egyetemi hallgató.

Nézőink figyelmébe ajánljuk, hogy decemberben búcsúzunk A két Korea újraegyesítése című előadásunktól, mely 31-én látható utoljára.

Részletes decemberi műsorunk ide kattintva letölthető, a jegyvásárlás pedig október 15-én, 11 órakor indul weboldalunkon és jegypénztárunkban.