Minden hónap első vasárnapján Mastercard Jazz Brunch című programunkon élőzenével várjuk a K:antinban azokat, akik egy finom, ráérős reggelivel szeretnék kezdeni a hét utolsó napját.

Október 6-án az I.G.E.N. Jazz Band érkezik, akik a K:antinban már visszatérő vendégként adják elő saját szerzeményekből és ismert vagy kevésbé ismert sztenderdekből álló repertoárjukat.

Helyszín: K:antin
Időpont: október 6., vasárnap, 11-14 óra
A belépés ingyenes, előzetesen asztalt foglalni a kantin@katonaszinhaz.hu címen lehet.

(I)stvan Bago (dob)
(G)Djordje "Gyuri" Radisavljevic (tenorszaxofon)
(E)rik Aal (nagybőgő)
(N)orbert Markus (zongora)

igen jazz 2018


Márkus Norbert jazz zongoraművész egyéni virtuóz technikája egészül ki Djordje Radisavljevic (SRB/H), Erik Aal (NL) és Bagó István színes muzikális világával. Ez a kölcsönhatás azon túlmenően, hogy könnyen befogadható zenei élményt nyújt, képes még azokkal is megszerettetni a műfajt akik eddig idegenkedtek tőle. A kvartett tagjai egytöl-egyig nagyszerű muzsikusok, akik a jazz szerelmesei. Márkus Norbert jazz zongora művész-tanár 1997-ben végzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén, ahol Gonda János volt a zongoratanára. Ugyanebben az évben felvételt nyert az Amszterdami Konzervatórium jazz tanszékére, ahol a zongora mellett zenekari hangszereléssel és más földrészek népzenéjével foglalkozott. 1999-ben második díjat nyert a Montreux-i Jazzfesztivál szóló zongora versenyén.