v f
Hírek, Aktualitások

A rákról fogunk beszélgetni. Nyíltabban és tárgyilagosabban, mint Magyarországon szokás, az első alkalom október 10-én 17 órától lesz az előcsarnokban.

Célunk a rákhoz kapcsolódó stigmától való megszabadulás, annak a félreértésnek a feloldása, hogy a rákdiagnózis — fajtától, stádiumtól, a beteg korától és általános fizikai és pszichés állapotától függetlenül — egyenlő volna a halálos ítélettel (az időben felfedezett mellrák például szinte teljes biztonsággal gyógyítható), az érintettek (betegek és hozzátartozók) szorongásának oldása és a felvilágosítás.

Vendégeink szakmájuk legjobbjai lesznek: sebészek, onkológusok, radiológusok, pszichológusok, de ápolók, gyógyult betegek és hozzátartozók is megfordulnak majd nálunk.

1. rész: Bevezetés és orvos-beteg kommunikáció

Vendég: Dr. Prezenszki Zsuzsa, onkopszichológus

Helyszín: Katona József Színház, előcsarnok
Időpont: október 10., délután 5 óra

Szó lesz a szűrések fontosságáról és arról, hogy melyikre kinek és mikor van szüksége, a betegek jogairól és arról, hogy tudunk legjobban kiállni érdekeinkért, végigvesszük a lehetséges kezeléstípusokat hátrányaikkal és előnyeikkel, az ún. alternatív gyógyászati megoldásokat (ki fog derülni, mi segít valóban, és mi az, ami egyenesen káros), lesz szó immunterápiáról és a legújabb tudományos felfedezésekről, célzott daganatterápiáról és sok minden másról.

Merjünk kérdezni. Tudjunk felelősen tájékozódni. Tanuljuk meg magunkat képviselni. Ebben is segít beszélgetéssorozatunk.

A sorozatot szerkesztik: Gaal Ilona, Garai Judit, Hárs Anna és Lengyel Anna

A beszélgetéseket vezetik: Gaal Ilona, újságíró és orvoskommunikációs szakértő és Lengyel Anna, a PanoDráma vezetője, aki maga is rákbeteg

További részletek folyamatosan a PanoDráma Facebook-oldalán.

A beszélgetésre a belépés ingyenes.

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben