A Jelenkor Kiadó gondozásában jelenik meg Tompa Andrea új könyve, a Fejtől s lábtól, melyet május 16-án este 7-től felolvasószínház keretében ismerhetnek meg nézőink.

"Tompa Andrea regénye, a Fejtől s lábtól májusban jelenik meg a Jelenkor Kiadónál, melyben a szerző egy magányos férfi és egy magányos leány különös kettősét rajzolja meg a múlt századfordulón. Történetük tudásra és hasznos működésre szomjas két lélek szenvedélyes találkozása Kolozsvárral, a polgári Erdély kultúrájával, szellemi potenciáljával, a fejlődés igézetével. Egy szinte ismeretlen nyelven megszólaló regényt olvasunk, amelynek szerzője nem az almáriumban kutatja a családi múltat, hanem korabeli hírlapokban, színlapokon, sebészek esetleírásaiban, fürdőorvosok tervezeteiben. Ha művelődéstörténész volnék, hangsúlyoznám, hogy Tompa Andrea hézagpótló munkát írt. A regény elbűvölt olvasójaként azonban az érett elbeszélőt, a poézisra fogékony megfigyelőt látom, aki fordított optikával dolgozik: nem egy mikrovilág nagyjeleneteit írja, hanem a történelem teatralitását fordítja le a napi teendők gesztusaira."
Reményi József Tamás

Az ő történetüket kelti életre ezen a felolvasószínházi esten Albert Csilla és Dimény Áron, a Kolozsvári Állami Magyar Színházi két színésze.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Az esemény facebookon.