Színházunk elmúlt két évtizedének egyik emblematikus előadása június 25-én látható utoljára. A három júniusi előadás bevételéből az Ódry Árpád Művészotthont támogatjuk.

Az előadást Bagossy László rendezésében 2002. április 20-án mutattuk be, azóta a Katonában 415. alkalommal került műsorra és számos vendégjátékon volt látható. Az előadásban Tóth Ildikó, Fekete Ernő, Ónodi Eszter, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Szabó Győző, Vajdai Vilmos és Takátsy Péter szerepel.

topdogs 850


"A Widmer-darabot Bagossy László vette kezelésbe a Kamrában. Megérte. Príma lett a szöveg, gunyoros a játék. Szürke kifutón illegetik magukat a szürke hivatalnok-egerek. (A díszletet Bagossy Levente tervezte.) Olyan az egész, mint egy terapikus divatbemutató (Földi Andrea-kollekció). Beteg korunk magatartásmodelljei közszemlén. A verseny kárvallottjai koreografált konfesszió útján beszélik ki magukból a sikertelenséget. Kollektív szöveg- és tornagyakorlatok, egyéni gyónások. Apatikusok, neurotikusok, hisztérikusok konformizáló kúrája. A színészek - Bertalan Ágnes, Fekete Ernő, Ónodi Eszter, Rajkai Zoltán, Rezes Judit, Szabó Győző, Takátsy Péter, Vajdai Vilmos - láthatóan élvezik. Pontosan tudják, mit kell csinálniuk: életet vinni a szürkeség monotóniájába anélkül, hogy 'szerepelnének'"
- írja az előadásról Koltai Tamás az egyik első megjelent kritikában.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a júniusi előadásokra kiemelt, 15.000 forintos helyár érvényes; a három előadás bevételéből az Ódry Árpád Művészotthon működését támogatjuk. Az intézmény célja, hogy az idős színházi, operai és művészeti dolgozók (üres férőhely esetén egyéb területről nyugdíjba vonulók) számára békés, nyugodt otthont, fizikai és egészségügyi ellátást, pszichés gondozást, célszerű és hasznos időtöltést, kikapcsolódást, foglalkozást biztosítani, szervezni, valamint a magányos, idős emberek számára a közösségi életet megteremteni.

A júniusi előadásokra április 16-tól vásárolhatók meg a jegyek.