Tájékoztatjuk nézőinket, hogy májusi műsorunk ide kattintva már most elérhető, s a jegyek március 19-től megvásárolhatók.

Májusban tartjuk az idei évad két utolsó bemutatóját. A Kamrában Ürgék címmel „kelet-közép-európai férfitörténeketek” kerülnek színpadra. „Dokumentumszínház - és mégsem az. Férfitörténetek - interjúkból összeálló, az évad során formálódó szöveggel. Hétköznapi emberek mesélnek hétköznapi dolgokról egy hétköznapi helyzetben. Szubjektív korrajz és női látlelet a férfiakról” – áll a produkció színlapján, melyben Bán János, Dér Zsolt, Szacsvay László, Tasnádi Bence és Ujlaki Dénes szerepel, rendezője Pelsőczy Réka. 

A nagyszínpadon az Ithakával készülünk: Homérosz Odüsszeiája alapján az előadás szövegkönyvét Szabó-Székely Ármin, Székely Kriszta és Závada Péter jegyzi, rendezője Székely Kriszta. A május 19-én debütáló előadásban többek között Fullajtár Andrea, Jordán Adél, Ónodi Eszter és Nagy Ervin szerepel. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel május 9-én ismét műsorra kerül a Nem tudhatom… - Radnóti és korunk című előadás Fullajtár Andrea, Mácsai Pállal és a Dés András-Dés László-Lukács Miklós trióval. Nem hagyományos értelemben vett irodalmi estről van szó: vers, próza és zene egyedi párbeszéde ez a produkció, amelyet a művészeti ágak átjárhatósága, a fellépő művészek egyedi, utánozhatatlan előadásmódja tesz különlegessé. A zenei improvizációk folytonosan reflektálnak a prózában, versben elhangzott gondolatokra, így költészet és zene között rendkívül izgalmas párbeszéd alakul ki. Az esten Radnóti Miklós versein, naplórészleteken, korabeli dokumentumokon kívül kortársainak versei, írásai is szerepelnek - mind olyanok, amelyek kapcsolódnak Radnóti életéhez, munkásságához és korához, s van a mához szóló üzenetük is.

Figyelmébe ajánljuk, hogy májusban búcsúzunk a Minden jó, ha vége jó című produkciótól, az utolsó előadás 30-án látható.

Részletes májusi műsorunk ide kattintva letölthető, a jegyvásárlás pedig március 19-én, 11 órakor indul weboldalunkon és jegypénztárunkban.