Április 8-án Debrecenben, a DESZKA Fesztiválon lesz látható az Ascher Tamás Háromszéken című előadásunk. A darab a Pintér Béla és Társulata és a Katona József Színház közös produkciója. Írta és rendezte: Pintér Béla.

A kortárs magyar drámák seregszemléjét, a DESZKA Fesztivált április 6. és 14. között, tizenkettedik alkalommal rendezik meg Debrecenben.

Helyszín: Csokonai Színház
Időpont: 2018. április 08., 19 óra

a t haromsz ea horvathjudit print 140239
fotó: Horváth Judit
Hogy mi történt volna, ha Ascher Tamás ellátogat Erdélybe valamikor a kilencvenes években színházi kurzust tartani? Mi lett volna, ha Bezerédi Zoltánnak lett volna egy használt Zastavája? És hogy megrendezte volna-e Máté Gábor a Három nővért, ha egy véletlen folytán valóban összetalálkozik az akkoriban még csak színész Pintér Bélával? Senki sem tudhatja. Az Ascher Tamás Háromszéken című előadásból csupán arra kaphatunk választ, hogyan képzelte el mindezt Pintér Béla 2017-ben, és hogyan meséli el társulatának néhány tagja, illetve a Katona színészeinek segítségével.


videó: Kazimir Annamari
Szereplők:
Fekete Ernő, Keresztes Tamás, Bezerédi Zoltán, Jordán Adél, Takátsy Péter, Kovács Lehel, Szirtes Ági, Enyedi Éva, Rajkai Zoltán, Borbély Alexandra, Pálos Hanna, Thuróczy Szabolcs, Elek Ferenc, Friedenthal Zoltán, Dankó István, Pintér Béla