v f
Hírek, Aktualitások

A színházi kritika utánpótlásának biztosítása céljából kétfordulós színikritika-pályázatot hirdet Koltai Tamás-kritikapályázat néven a Színházi Kritikusok Céhe, a 75 éve született Koltai Tamás emlékére és tiszteletére. A pályázatra rendszeres színházlátogató középiskolások, egyetemi hallgatók és írással hivatásszerűen foglalkozó, 17-30 éves életkor közötti színházkedvelők jelentkezését várják.

A pályázóktól három, a sajtóban nem publikált színikritikát várnak, 2014-nél nem korábbi színházi bemutatóról, egyenként minimum 4000, maximum 8000 karakter terjedelemben. A jelentkezők írásaikat – jeligével ellátva, PDF formátumban – elektronikusan a kritikapalyazat@gmail.com e-mail címre küldjék, vagy pedig nyomtatott formában, postai úton a Koltai Tamás-kritikapályázat, 1241 Bp. Pf.64. postacímre. 
Beküldési határidő 2017. december 1. éjfél. A pályázatok kézhezvételét a Színházi Kritikusok Céhe nyugtázza.

A pályamunkákat kritikusok, szerkesztők bírálják el, majd a legjobbakat behívják a 2017/2018-as színházi évad második felére eső második fordulóba. Az első forduló győztesei három tavaszi bemutatóról írnak majd kritikát. Ekkor a cikkek véleményezésébe színházi alkotók is bekapcsolódnak.

A Koltai Tamás kritikapályázat szakmai partnerei a Színház folyóirat és a szinhaz.net, az art7.hu, a 25 éves Criticai Lapok, az Ellenfény, a Revizor – a kritikai portál és a spirituszonline.hu.

A pályadíj 250 000.- forint. A pályázat győztesei díjukat 2018 szeptemberében, a Színikritikusok díja átadó ünnepségén vehetik át.

A hivatalos pályázati kiírás és a további információk megtalálhatók lesznek a Színházi Kritikusok Céhe honlapján: http://kritikusceh.wordpress.com/ 

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben