v f
Hírek, Aktualitások

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy részletes decemberi programunk már elérhető, jegyet vásárolni pedig október 16-án 11 órától lehet pénztárunkban és weboldalunkon.

Az év utolsó hónapjára két bemutatóval készülünk, melyek próbáit október közepén kezdjük.

Örömmel üdvözöljük újra színházunkban Pintér Bélát, aki október közepén kezdi próbálni az Ascher Tamás Háromszéken című produkciót.

„Azt nagyon hamar elhatároztuk, hogy legyen folytatása Béla és a Katona együttműködésének. Látszott Bélán is, hogy szeretne máskor is itt dolgozni, és a színészek is szerették volna. Ennek hangot is adtak a háta mögött éppúgy, mint előtte. Elég hamar leszögeztük, hogy Béla még fog itt dolgozni. Aztán egyszer felhívott, beszélgettünk, és már jött is az ötlet, hogy legyen a következő közös munka egyfajta reakció A bajnok visszhangjaira. Érdekes, hogy a társulatból már jó néhányan tudták, hogy Ascher Tamás Háromszéken lesz a címe, amikor az én fülembe is eljutott. Akkor kicsit megsértődtem, kicsit fájt, hogy rólam szól a darab, de Ascher a címszereplő. Persze ezt most viccesen mondom.” – fogalmazott Máté Gábor az új produkció születéséről.

A Katona és a Pintér Béla és Társulata koprodukciójában készülő előadásban társulatunk színművészei, így többek között Fekete Ernő, Bezerédi Zoltán és Jordán Adél mellett szerepel Enyedi Éva, Friedenthal Zoltán és Pintér Béla is. A bemutatót december 17-én tartjuk.

Szintén vadonatúj magyar dráma bemutatójával készülünk a Kamrában: Bognár Péter Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című művét Gothár Péter állítja színpadra Kocsis Gergely, Tasnádi Bence, Rujder Vivien, Pelsőczy Réka, Rezes Judit és Pálmai Anna szereplésével. „Egy: ha valakit hátulról előrefele átszúrt egy sonkakés, ha ez a valaki egy lakótelepi nő, ha a holttestet a férj a karjában tartja ugyan, de úgy, hogy a halott jobb keze már belóg a szemétledobóba, akkor ott vagy baleset történt, vagy nem. Kettő: hogyha helyszínelés közben a nyomozó hazatelefonál, és a felesége nem veszi fel a telefont, akkor az még nem gyanús, a feleség nyilván mosogat. Ha újra hazatelefonál, de megint üresen cseng a vonal, az már gyanús! Hogyan kell főzni a tyúkot? Ha akváriumot kért születésnapjára, akkor örül-e a gyerek a logikai fejlesztőnek? Mit csináljunk, ha nem? Az élet nehéz, legyünk mi a nehezebbek!” – áll a produkció színlapján, mely bemutatóját december 19-én tartjuk. 

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy az év utolsó napján is a Katonába várjuk nézőinket: december 31-én a két új bemutatónkkal búcsúztatjuk évet; az Ascher Tamás Háromszéken délután 4 és este 8 órakor, a Kamrában a Minden kombi cirkó… pedig este 7 órakor lesz látható; mindhárom előadás előtt pezsgős koccintásra invitáljuk nézőinket.

Részletes decemberi műsorunk ide kattintva letölthető, a jegyvásárlás pedig október 16-án indul.

Oldalunk cookie-kat használ az optimális működés érdekében.
Adatvédelmi tájékoztató Rendben